Vad händer i Epirus i sommar?

- evenemangen du inte får missa!

Vad händer i Epirus-området i sommar?

Förutom allt som finns att upptäcka i Ammoudia vill vi gärna tipsa om en rad evenemang som äger rum i Epirus-området under sommaren som du inte får missa. De flesta av evenemangen är gratis, så passa på att upplev något nytt och annorlunda!

Museum i Epirus

Museum du inte får missa

Det finns flera spännande museum i Epirus-området. Flera av dem är kostnadsfria att besöka, så varför inte göra ett museibesök under semestern i Epirus?

 

Ali Pasha Museum, Ioannina. Museum om härskaren Ali Pashas liv, med smycken, kläder och klenoder från dåtidens Grekland.

Silversmithing Museum, Ioannina. Museum om silversmide med flera vackra smycken.

Folk Art Museum Tossizza Mansion, Metsovo. Besök en traditionell herrgård från 1800-talet, inredd i periodens stil med lokalt hantverk, träsniderier, handvävda mattor, traditionella dräkter, samlingar av smycken, brons och silver, svärd och gevär. Museet innehåller också en sällsynt samling av bysantinska ikoner. På tredje våningen kan du besöka Evangelos Averoff-Tossizza lägenhet. 

Nicopolis Museum, Preveza. Detta museum berättar om Nicopolis, en gammal stad som byggdes 31 f.Kr. av Octavios. Nicopolis betyder segerstaden och är ligger strax utanför Preveza.

Averoff Gallery, Metsovo. Ett museum med modern grekisk konst. Den permanenta utställningen visar ett urval av 250 målningar, teckningar, skulpturer och gravyrer av de främsta grekiska konstnärerna från 1800- och 1900-talet. Tillfälliga utställningar organiseras också.

Archaeological Museum of Ioannina, Ioannina. Ett museum om den grekiska civilisationen i Ioannina, samt både äldre konst och moderna skulpturer.

Archaeological Museum of Igoumenitsa, Igoumenitsa. Thesprotias historia, både en permanent utställning och periodiska utställningar med modern konst och fotografier från Igoumenitsa idag.

Historical Museum of Ioannina Ch.Nikolaou, Ioannina. Lokal historia om Ioannina och människor som bodde i regionen under 1800- och 1900-talet. Samlingen består av över 600 unika föremål från grekiska, judiska och muslimska samfundet i Ioannina.

Municipal Ethnographic Museum of Ioannina, Ioannina. Artefakter från de tre religiösa grupperna som utgör befolkningen i Ioannina före 1913: kristna, muslimer och judar. Ligger inuti en tidigare moské.

Monastery of Agiou Nikolaou, Metsovo. Ett kloster uppe på en höjd med ett vackert kapell och väggmålningar. På toppen finns en utsiktsplats med panoramautsikt över dalen.

Matfestival i Epirus

Matfestivaler - provsmaka lokala specialiteter

Missa inte att besöka en av Epirus matfestivaler i sommar. Provsmaka spännande mat och dryck, mingla med lokalbefolkningen och köp med dig specialiteter från Epirus-området hem! 

 • Sardines Festival. Brukar hållas i augusti och pågå 1 vecka i Preveza. Gratis.
 • Olive Oil Festival. Brukar hållas i augusti och pågå 1 vecka i Parga. Gratis.
Sportaktiviteter i Epirus

För dig som vill ha en aktiv semester

I Epirus är möjligheterna att aktivera sig stor. Naturen är magisk och förutsättningarna för cykling, vandring och hiking är perfekta med många utmärkta leder.

Upptäck vandring och cykling i Epirus-området;

 

Aktiviteter som finns i Tzoumerka i Zagoria;

 • Forsränning

 • Canyoning

 • Kajak

 • Rappellering

 • Skärmflygning

 • Ridning

Religiösa högtider i Epirus

Fira de religiösa högtiderna med lokalborna

Det finns alltid något att fira! Många av högtiderna börjar med att en procession där en helig ikon bärs genom byn. Efter det startar festligheterna med mat, dryck och dans. 

Här är några av de högtider som man firar i Epirus:

 • St. Giannis Labathiaris, Parga
 • St. Paraskevi, Plataria
 • The Transfiguration of the Saviour, Parga
 • Maria day, Parga

Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Ammoudia, hitta och boka en resa till Ammoudia eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Ammoudia

Här hittar du våra bästa tips på mysiga restauranger, härliga stränder, saker att göra och mycket mer!

Se alla våra restips för Ammoudia

Ammoudia

 • Perfekt för avkoppling
 • Natursköna vyer
 • Roliga aktiviteter
Se alla resor till Ammoudia

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här