Vy över Alonaki beach i Preveza

Stränder i Ammoudia

- våra bästa strandtips!

Joniska havet vid Greklands västkust har något av landets bästa vatten. I det böljande, gröna landskapet ligger flera fina stränder inbäddade i små vackra vikar och bukter. Att hitta en strand att tillbringa soltimmarna är inte svårt. 

Lichnos beach Lichnos beach

Barnvänliga Ammos Bay

För bästa bad i havet rekommenderar vi den långa härliga sandstranden Ammos Bay. Stranden sträcker sig ca 800 meter, längs hela Ammoudia, och är både långgrund och barnvänlig. På flera ställen längs stranden kan du hyra solstolar och parasoller. I närheten finns också några tavernor och serveringar.

Lichnos Beach

Några kilometer innan du kommer till Parga ligger Lichnosstranden som är en annan fin sandstrand som ligger bland olivträd och cypresser. Längs stranden finns det möjlighet att hyra både solstolar och parasoller, och på serveringarna kan du njuta av en god lunch eller något kallt att dricka.

Kerentza Beach

Några kilometer söder om Ammoudia ligger stranden Kerentza Beach inne i en skyddande liten vik. Vattnet är helt klart och du kan välja att bada från stranden eller klipporna i strandens utkant.

Alonaki Beach

Ännu lite längre söderut ligger Alonaki Beach, fantastiskt vackert inne i en liten vik och omges av skyddande skog och grönska. Stranden är ganska liten och består mest av smågrus och klippor. Med sitt läge inne i viken får du inte missa att ta med snorkelutrustning – vattnet är alldeles klart och fullt med fiskar. På stranden finns en liten kiosk och möjlighet att hyra parasoller, däremot saknas toaletter.

Valtos Beach

Gör du en dagstur till Parga när du semestrar i Ammoudia rekommenderar vi den vackra Valtosstranden. Här väntar en långgrund strand med gott om mysiga tavernor och serveringar. Vill du hyra solstolar och parasoller finns det på flera stället, de flesta mot avgift.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Ammoudia, hitta och boka en resa till Ammoudia eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Ammoudia

Här hittar du våra bästa tips på mysiga restauranger, härliga stränder, saker att göra och mycket mer!

Se alla våra restips för Ammoudia

Ammoudia

  • Perfekt för avkoppling
  • Natursköna vyer
  • Roliga aktiviteter
Se alla resor till Ammoudia

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här