Saker att göra i Ammoudia - restips Apollo.se

Saker att göra i Ammoudia

Ammoudia erbjuder både lugn avkoppling på stranden och närhet till fantastiska utflykter. Varför inte lägga en dag för att åka till någon av de närliggande öarna? Eller hyr en kajak och paddla upp för Acheronfloden. Här har vi samlat några av våra bästa tips i Ammoudia.

Acheronfloden

Vill du uppleva lite av den grekiska mytologin ska du göra ett besök vid floden Acheron som startar vid byn Gliki och rinner genom det grekiska landskapet, ut i havet vid Ammoudia. Floden är ca 5,8 mil lång och rinner genom det häftiga och vackra Epirus-området.

Enligt den grekiska mytologin var det i Acheronfloden, eller Styx som den också kallas, som Achilles blev doppad av sin mor Thetis för att han skulle bli odödlig. 

En rolig och populär aktivitet är att antingen paddla kajak eller åka båt uppåt i floden. I hamnen kan du hyra båda. Föredrar du lite snabbare, och mer adrenalinkickande, färdmedel är forsränning något att spana in. Med Apollo kan du förboka din utflykt till Acheron, eller också hjälper din reseledare dig på plats.

Glöm inte att ta med dig badkläder – vattnet i Acheron håller en jämn temperatur på runt 12 grader så du kan se fram emot ett uppfriskande dopp.

Båtutflykt till de Joniska öarna

Ammoudia har, med sitt läge på Greklands västkust, nära till de vackra Joniska öarna. Med vår utflykt Ioniska pärlor - Lefkas, Kefalonia och Ithaka får du besöka tre vackra öar. På Lefkas blir det ett kortare stopp i byn Nidri och sedan badstopp vid någon strand på öns västkust. På Kefalonia blir det stopp i den pittoreska lilla byn Fiskardo som har venetianska anor. Som avslutning på båtutflykten blir det stopp på ön Ithaka. 

Utflykten Ioniska pärlor – Paxos & Antipaxos är en annan favorit. Öarna Paxos och Antipaxos är de två minsta bland de Joniska öarna. Båtturen tar någon timme innan det blir dags för skönt badstopp utanför Antipaxos. Vattnet är alldeles kristallklart och fiskarna många så glöm inte att packa med snorkelutrustningen. Efter stoppet vid Antipaxos är det dags för några timmar i Paxos största stad Gaios. Staden ligger vackert vid vattnet och i gränderna finns flera mysiga tavernor att svalka sig på.

Här kan du förboka utflykten, eller också be din reseledare på resmålet att hjälpa sig.

Charmiga Parga

Parga är en fantastiskt vacker hamnstad som bjuder på både shopping, badstränder och många tavernor och restauranger. Tillbringar du hela dagen i Parga kan du antingen slå dig ner på stranden inne i stan eller hoppa på en taxibåt som tar dig till antingen Valtos Beach eller Lichnos Beach. Oavsett vilken strand du väljer kan du se fram emot turkosblått vatten och fin sand.

Tröttnar du på bad och strand har Parga mer att erbjuda! Varför inte vandra upp till fortet och njut av utsikten? Eller ta en shoppingtur bland de smala gränderna? När kvällen närmar sig har du ett stort antal bra restauranger och tavernor att välja bland. Längs de smala gränderna ligger mysiga tavernor och längs hamnpromenaden är det härligt liv med glada människor och vacker utsikt. Slå dig ner och njut av grekiska smaker eller leta dig upp på någon av takbarerna och avsluta kvällen med en drink. Från Ammoudia till Parga går bussar varje dag.

Stadsliv i Preveza

Preveza är en typisk grekisk stad. Här väntar charmiga små gränder med lokala butiker och tavernor. Strosa längs hamnpromenaden, slå dig ner på något café och beställ in en svalkande frappé och njut av dagen. Ett enkelt sätt att ta sig från Ammoudia till Preveza är med lokalbuss som går varje dag.