Varför resa till Paris?

Varför resa till Paris?

Undrar du varför din weekendresa ska bära av till just Paris? Vi ger dig de bästa anledningarna! Njut av den romantiska atmosfären, den vällagade franska maten, gå på museum eller vandra bland de vackra byggnaderna. Paris är en klassisk weekendstad som inte kommer lämna dig besviken.

Upptäck maten i Paris

Tre anledningar till att resa till Paris

  1. Romantiken – Du har säkert hört det förut men Paris ÄR världens mest romantiska stad! Oavsett om du åker med en kär vän eller en partner så kommer ni insupas i den härliga känslan i kärleksstaden Paris.
  2. Maten – Blir det sniglar eller en nybakad baguette? Paris är väl känt för sina kulinariska upplevelser. Passa på att äta som en äkta fransos på din weekendresa!
  3. Museerna och arkitekturen – Mona Lisa och Eiffeltornet i all ära, men missa inte heller de mindre kända konstverken och byggnaderna. Kanske hittar du en ny favorit bland Paris vackra gator?

När är det bäst att resa till Paris?

När det är bäst att åka till Paris beror helt på vad du är ute efter för typ av resa. Vill du uppleva staden i vårblom och med en mindre andel turister rekommenderar vi att du åker på våren. På sommaren är dagarna längre och kvällarna ljusare, vilket gör det enklare att uppleva alla sevärdheter. Under sommaren reser fransoserna ofta själva i väg, vilket ofta lämnar staden full med turister. Kanske är det då bättre att åka på den färgglada hösten och njuta av Frankrikes vinskörd och matmarknader i stället? Eller uppleva vintern i Paris, som även den är mysig med vitglittrande snö och vackert skinande julbelysning.

Oavsett vilken säsong du väljer att åka är du garanterad en härlig resa i Frankrikes vackra huvudstad. Kontrasterna gör också att staden är väl värd flera besök!

Ta sig runt i Paris

Det är enkelt att ta sig runt i Paris! Köp ett Paris Visite-kort och åk allt från tunnelbana och buss till RER, Paris snabbtåg. Med kortet väljer du själv hur många dagar du vill åka (3 eller 5 kalenderdagar) och inom vilka zoner. Du kan även använda kortet för att ta dig till och från flygplatserna Orly och Charles de Gaulles. 

 

Resekortet aktiveras första gången du använder det och på baksidan av kortet måste du skriva ner följande uppgifter; Nom (efternamn), Prenom (förnamn), Jours (antal dagar) och Du (från) Au (till). Börjar du använda ditt kort på kvällen så räknas det som en dag fram till midnatt. Det finns även ett speciellt pris för barn mellan 4–11 år. Zonerna är uppdelade i zon 1–3 (centrala Paris) och zon 1–5 (Charles-de-Gaulle, Orly, Versailles, Disneyland Paris).

Var ska man bo i Paris?

Den franska huvudstaden är både stor och vacker och det kan vara svårt att veta var du ska bo under ditt besök. Bra att veta är att Paris är indelat i 20 olika arrondissement (distrikt). Ju högre siffra på distriktet, desto längre ut från stadskärnan. Inom distrikten 1-4 hittar du Paris centrum och allt vad det innebär med restauranger och shopping.

 

För ett myllrande folkliv vid större butiker och välkända restauranger bör du bo nära Les Halles i arrondissement 1 eller Centre Pompidou i arrondissement 4. I arrondissement 5 hittar du Latinkvarteren, Quartier Latin, med “den riktiga” Paris-atmosfären. Njut av en blandning av stora boulevarder och små mysiga gränder fyllda av spännande butiker och restauranger. För lyx och elegans bör du söka dig till kvarteren vid Avenue des Champs-Élysées i det 8:e arrondissementet. Vill du uppleva det många kallar essensen av Paris ska du bege dig till Monmartre som ligger på en 130 meter hög kulle i det 18:e arrondissementet i norra Paris.