Berg i Ras Al Khaimah

Saker att göra i Ras Al Khaimah

Ras Al Khamiah's utbud på äventyrs- och friluftsaktiviteter sägs vara bland de bästa i hela landet, både för de som reser med och utan barn. Här finns allt ifrån roliga vattenland och härliga stränder till världens längsta zipline, fartfyllda vattensporter och vandringsleder i storslagna omgivningar. En perfekt destination för dig som vill varva en avkopplande semester med äventyrliga upplevelser. 

Vandring i Jebel Jais, Ras Al Khaimah

Vandra och klättra i Jebel Jais

För den aktive och äventyrslystne erbjuds fantastiska klättrings- och vandringsmöjligheter. Här finns flera vandringsleder kring Förenade Arabemiratens högsta bergstopp Jebel Jais, som på sina ställen når upp till 2000 meter över havet. Bland mäktiga berg, mangroveträsk och ökenlandskap kan naturälskaren få njuta av storslagna vyer till fots, en upplevelse du helt enkelt inte får missa!

Världens längsta och högst belägna Zipline 

Besöker du landets högsta bergstopp Jebel Jais och är ute efter upplevelser som ger den där extra adrenalinkicken, då får du inte missa världens högst belägna och längsta zipline! Här garanteras du en upplevelse utöver det vanliga, tänk dig att du flyger fram i en hastighet på upp till 130 km/h under den 2200 meter långa ziplineturen, hur häftigt låter inte det? 

Spökstaden Al Jazirah Al Hamra

Spökstaden Al Jazirah Al Hamra

Strax söder om Ras Al Khaimah ligger spökstaden Al Jazirah Al Hamra där ingen har bott sedan 1968. Ett besök här ger en intressant inblick i hur livet kunde se ut i landet innan oljan, här livnärde sig de tidigare invånarna mestadels på pärlfiske. Turister lockas inte hit bara för en historisk upplevelse utan också för att det är en omtalad plats, det sägs att lokalbefolkningen har sett mystiska och övernaturliga saker i den övergivna staden.     

Iceland Water Park

Om familjen tröttnar på strandhäng är ett besök på temaparken Iceland Water Park väl värt ett besök. Parken som är byggd för att efterlikna arktiska miljöer har ett av världens högsta konstgjorda vattenfall och flera gigantiska vattenrutschkanor, dessutom finns över 25 olika attraktioner som definitivt kommer hålla hela familjen sysselsatt. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Ras Al Khaimah, hitta och boka en resa till Ras Al Khaimah eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Ras Al Khaimah

Här hittar du våra bästa tips på fartfyllda aktiviteter, härliga stränder, intressanta sevärdheter och mycket mer!

Se all våra restips för Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah

  • Fantastiska stränder med kristallklart vatten
  • Härliga äventyrs- och friluftsaktiviteter
  • Historiska sevärdheter 
Se alla resor till Ras Al Khaimah

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här