Berg u Ras Al Khaimah

Saker att göra i Ras Al Khaimah

Ras Al Khamiah's utbud på äventyrs- och friluftsaktiviteter sägs vara bland de bästa i hela landet, både för de som reser med och utan barn. Här finns allt ifrån härliga stränder till världens längsta zipline, fartfyllda vattensporter, golf och vandringsleder i storslagna omgivningar. Ett perfekt resmål för dig som vill varva en avkopplande semester med äventyrliga upplevelser. 

Vandring i Jebel Jais, Ras Al Khaimah Susa fram i en zipline i hastigheter upp mot 130 km/h

Världens längsta och högst belägna Zipline 

Besöker du landets högsta bergstopp Jebel Jais och är ute efter upplevelser som ger den där extra adrenalinkicken, då får du inte missa världens högst belägna och längsta zipline - Jais Flight! Här garanteras du en upplevelse utöver det vanliga, tänk dig att du flyger fram i en hastighet på upp till 130 km/h under den 2 200 meter långa turen, hur häftigt låter inte det? 

Vill du ta det lite lugnare finns det även en Jais Sky Tour där du åker zipline mellan sju olika stationer i bergen. Äventyret tar cirka 2 timmar och medelhastigheten är cirka 60 km/h. 

Det finns även en mountain coaster i Jebel Jais, Jais Sledder, där du sitter i en släde som tar dig i en bana 1 840 meter ned för berget. Turen tar cirka 8 minuter och medelhastigheten är cirka 40 km/h - farten håller du koll på själv. Åk själv, eller sitt två och två. Spännande för alla i familjen! 

På Jebel Jais finns det vandringsleder med olika svårighetsgrad för dig som vill uppleva de mäktiga bergen

Vandra i Jebel Jais

För den aktive och äventyrslystne erbjuds fantastiska vandringsmöjligheter. Här finns flera vandringsleder kring Förenade Arabemiratens högsta bergstopp Jebel Jais, som på sina ställen når upp till 2000 meter över havet. Bland mäktiga berg, mangroveträsk och ökenlandskap kan naturälskaren få njuta av storslagna vyer till fots, en upplevelse du helt enkelt inte får missa!

 

Golf i Al Hamra, Ras Al Khaimah Temperaturen i Ras Al Khaimah under vintern är perfekt för både golf och en eftermiddag på stranden

Golf

Den golfintresserade får inte missa Al Hamra Golf Club, en trivsam och omväxlande 18-hålsbana som är designad av golfbanearkitekten Peter Harradine. Banan är vackert placerad runt en stor lagun och består av nio hål som sträcker sig bort från klubbhuset och nio hål tillbaka. För att skapa den här fina golfbanan forslades hela 5 miljoner kubikmeter sand bort och resultatet blev en härlig golfbana med par 72 och fem olika tees per hål vilket innebär att alla, oavsett spelstandard, kan ha nöje av banan. Det gäller bara att välja rätt tee. Visste du förresten att du kan boka din golfresa till Ras Al Khaimah med Golf Plaisir

 

 Följ med på ett spännande och fartfyllt äventyr i öknen

Spökstaden Al Jazirah Al Hamra

Strax söder om Ras Al Khaimah ligger spökstaden Al Jazirah Al Hamra där ingen har bott sedan 1968. Ett besök här ger en intressant inblick i hur livet kunde se ut i landet innan oljan, här livnärde sig de tidigare invånarna mestadels på pärlfiske. Turister lockas inte hit bara för en historisk upplevelse utan också för att det är en omtalad plats, det sägs att lokalbefolkningen har sett mystiska och övernaturliga saker i den övergivna staden.     
 

Utflykter i Ras Al Khaimah

Följ med på någon av våra spännande utflykter! Välj bland allt från adrenalinfyllda aktiviteter i öknen till att upptäcka de magiska sevärdheterna i Dubai. Läs mer och se vårt breda utbud av härliga utflykter i Ras Al Khaimah. 

 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Ras Al Khaimah, hitta och boka en resa till Ras Al Khaimah eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Ras Al Khaimah

Här hittar du våra bästa tips på fartfyllda aktiviteter, härliga stränder, intressanta sevärdheter och mycket mer!

Se all våra restips för Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah

  • Fantastiska stränder med kristallklart vatten
  • Härliga äventyrs- och friluftsaktiviteter
  • Historiska sevärdheter 
Se alla resor till Ras Al Khaimah

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här