Ras Al Khaimah eller Dubai

- vilket emirat passar dig bäst?

Dubai och Ras Al Khaimah är två av de populäraste resmålen i Förenade Arabemiraten. Båda städerna är kända för sina fantastiska sevärdheter, lyxiga hotell, soliga stränder och spännande nattliv. Men vilket emirat passar egentligen dig bäst? Här hjälper vi dig att välja resmålet som passar dig bäst!

Ras Al Khaimah - en avslappnad oas

Ras Al Khaimah, beläget längs kusten av Arabiska halvön, är en stad som erbjuder en annan upplevelse än Dubai. Här hittar du avkoppling och lugn på de vackra stränderna och i de gröna parkerna. Staden är också känd för sin fantastiska natur, med berg och ökenlandskap att utforska.

Det betyder dock inte att det inte finns något att göra i Ras Al Khaimah. Staden har också ett rikt kulturarv att upptäcka, med historiska platser och museum som ger en inblick i stadens intressanta historia och kultur.

  • Fantastiska sandstränder för både avkoppling och vattensporter
  • Rikt kulturarv och intressanta historiska sevärdheter
  • Häftiga natur med adrenalinfyllda upplevelser 
Våra hotell i Ras Al Khaimah

Dubai - en stad av kontraster

Dubai är en stad som imponerar på alla som besöker den. Här finns världens högsta byggnad, världens största ram, den imponerande fontänen vid Dubai Mall och mycket mer. Staden är också känd för sina fantastiska köpcentrum och shoppingmöjligheter.

Men Dubai är inte bara en stad av lyx och glamour. Här finns också en rik kultur och historia att upptäcka. Besök den historiska stadsdelen Bastakiya eller det fascinerande Dubai Museum för att få en inblick i stadens historia och kultur.

  • Imponerande skyskrapor och moderna arkitektur
  • Fantastisk shopping och restauranger i världsklass
  • Nöjesparker utöver det vanliga 
Våra hotell i Dubai
Oavsett vilket emirat du väljer väntar kritvita stränder och kristallklart vatten!

Vilket emirat har de bästa stränderna?

I både Dubai och Ras Al Khaimah väntar fantastiska stränder, vilket emirat som har de bästa stränderna beror på vad du är ute efter. Dubai har många populära stränder med lyxiga faciliteter och fartfyllda vattenaktiviteter, medan Ras Al Khaimah har mer avskilda och natursköna stränder med en avkopplande atmosfär. 

Kortfattat skulle man kunna säga att för den som söker lyxiga faciliteter och en livlig atmosfär, är Dubai ett bättre val. Om man är ute efter en mer avkopplande och naturskön strandupplevelse, är Ras Al Khaimah det bättre alternativet.

Upplevelser och äventyr

Ras Al Khaimah och Dubai erbjuder ett brett utbud av unika upplevelser och äventyr. Ras Al Khaimah är känt för sina natursköna platser som bland annat Förenade Arabemiratens högsta berg, världens längsta och högst belägna zipline, vattenparker och historiska platser. Dubai är känt för sina lyxiga hotell, fartfyllda nöjesparker, unika matupplevelser och futuristiska sevärdheter. Båda resmålen har något för alla typer av resenärer, såväl för den äventyrliga familjen till det romantiska paret och för dig som reser solo.

Så vilket emirat passar dig bäst?

Om du vill uppleva lyx, glamour och ett pulserande stadsliv, då är Dubai definitivt staden för dig. Men om du söker efter en avslappnad och naturskön semester, med möjlighet att utforska stadens kulturella arv, då är Ras Al Khaimah ett perfekt val.

Båda städerna har något unikt att erbjuda och oavsett vilket du väljer kommer du garanterat få en oförglömlig upplevelse. 

Boka en kombinationsresa

Varför nöja sig med ett emirat när du kan uppleva båda emiraten på en och samma semester? Passa på att uppleva så mycket som möjligt och boka en kombinationsresa med oss. Då kan du exempelvis spendera 3 nätter i Dubai och 4 nätter i Ras Al Khaimah, alternativt en längre vistelse med en vecka på ett av våra hotell i Ras Al Khaimah och en vecka i Dubai. 

För en extra häftig och annorlunda upplevelse kan du kombinera något av våra hotell i Ras Al Khaimah eller Dubai med hotellet Ritz-Carlton Al Wadi Desert. Här bor du på ett häftigt ökenhotell i beduinsk stil med service i toppklass och flera bekvämligheter. Här kan du bo i en egen bungalow med en privat och temperaturreglerad pool!


Några av våra favorithotell


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Ras Al Khaimah, hitta och boka en resa till Ras Al Khaimah eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Ras Al Khaimah

Här hittar du våra bästa tips på fartfyllda aktiviteter, härliga stränder, intressanta sevärdheter och mycket mer!

Se all våra restips för Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah

  • Fantastiska stränder med kristallklart vatten
  • Härliga äventyrs- och friluftsaktiviteter
  • Historiska sevärdheter 
Se alla resor till Ras Al Khaimah

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här