Sevärdheter i Abu Dhabi

Det finns mycket att se och göra i Abu Dhabi, här finns verkligen något för alla. Ett absolut måste är att besöka den fantastiska Sheikh Zayed-moskén och för den äventyrlige erbjuds oförglömliga upplevelser som jeepsafari eller kamelridning i öknen. Du får inte heller missa att besöka mellanösterns största nöjescentrum Yas Island.  

Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi Sheikh Zayed-moskén i Abu Dhabi

Sheikh Zayed-moskén

Om det är någon sevärdhet som du ska uppleva i Abu Dhabi, är det utan tvekan den storslagna Sheikh Zayed-moskén. Förenade Arabemiratens största moské med plats för hela 40 000 besökare bjuder på 85 kupolvalv i olika storlekar och fyra enorma minareter med en höjd på över hundra meter ger en mäktig känsla. På insidan möts du av vackra pelare, enorma kristallkronor och i huvudsalen kan du beskåda en enorm bönematta som sägs väga hela 35 ton. Tillskillnad från många andra moskéer i Förenade Arabemiraten välkomnas här även icke-troende muslimer för att ta del av detta mästerverk. 

Louvre Abu Dhabi

För den kulturintresserade borde ett besök på Louvre Abu Dhabi finnas med på listan av platser att besöka i Abu Dhabi. Museet som slog upp portarna 2018 är platsen där gammalt möter nytt och öst möter väst och grundar sig i ett samarbete mellan Förenade Arabemiraten och Frankrike. Här kan du kolla in både historiska och modernistiska konstverk i olika former både i tillfälliga och permanenta utställningar.   

Torget framför presidentpalatset Qasr Al Watan Torget framför presidentpalatset Qasr Al Watan

Presidentpalatset Qasr Al Watan

Qasr Al Watan slog upp sina portar för allmänheten under 2019 och är en viktig kulturell sevärdhet i staden. Här kan du utforska palatset och lära dig mer om Förenade Arabemiratens historia och kultur. Palatset består av flera olika delar, en imponerande kupolformad hall som är täckt av en blå-gul mosaik, en trädgård fylld med grönska och färgglada blommor samt en utställningsdel där du kan ta del av en samling artefakter och dokument som berättar om landets intressanta historia och traditioner. 

Besök öknen

En sak som du absolut måste ha med på din bucket list är ett besök i "The Empty Quarter", även känd som Rub' al Khali, som är ett av de torraste områdena i världen! Sandöknen täcker hela 650 000 kvm och sträcker sig över Saudiarabien, Oman, Förenade Arabemiraten och Jemen. I Abu Dhabi är The Empty Quarter ett populärt utflyktsmål bland turister som är intresserade av alla möjliga typer av ökenäventyr som bland annat dune bashing, kamelridning och sandboarding. Ökenlandskapet är fantastiskt och en upplevelse utöver det vanliga, här finns även världens högsta sanddyna Tel Moreeb som är hela 300 meter hög. Den bästa tiden att besöka The Empty Quarter är mellan oktober och april då temperaturerna är mer behagliga jämfört med sommarmånaderna. 

Kolla in våra utflykter i Abu Dhabi

Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Abu Dhabi, hitta och boka en resa till Abu Dhabi eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Abu Dhabi

Här hittar du våra bästa restips för solsäkra Abu Dhabi som förutom högklassig shopping även bjuder på vackra stränder, fantastiska sevärdheter och mycket mer. 

Se all våra restips för Abu Dhabi

Abu Dhabi

  • Solsäkert
  • Kombinera storstad med strandliv 
  • Modern lyx som möter kultur och tradition
Se alla resor till Abu Dhabi

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här