Sevärdheter i Abu Dhabi

Det finns mycket att se och göra i Abu Dhabi, här finns verkligen något för alla. Ett absolut måste är att besöka den fantastiska Sheikh Zayed-moskén och för den äventyrlige erbjuds oförglömliga upplevelser som jeepsafari eller kamelridning i öknen. Du får inte heller missa att besöka mellanösterns största nöjescentrum Yas Island.  

Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi Sheikh Zayed-moskén i Abu Dhabi

Sheikh Zayed-moskén

Om det är någon sevärdhet som du ska uppleva i Abu Dhabi, är det utan tvekan den storslagna Sheikh Zayed-moskén. Förenade Arabemiratens största moské med plats för hela 40 000 besökare bjuder på 85 kupolvalv i olika storlekar och fyra enorma minareter med en höjd på över hundra meter ger en mäktig känsla. På insidan möts du av vackra pelare, enorma kristallkronor och i huvudsalen kan du beskåda en enorm bönematta som sägs väga hela 35 ton. Tillskillnad från många andra moskéer i Förenade Arabemiraten välkomnas här även icke-troende muslimer för att ta del av detta mästerverk. 

Louvre Abu Dhabi

För den kulturintresserade borde ett besök på Louvre Abu Dhabi finnas med på listan av platser att besöka i Abu Dhabi. Museet som slog upp portarna 2018 är platsen där gammalt möter nytt och öst möter väst och grundar sig i ett samarbete mellan Förenade Arabemiraten och Frankrike. Här kan du kolla in både historiska och modernistiska konstverk i olika former både i tillfälliga och permanenta utställningar.   

Ökensafari i Abu Dhabi Sandöken utanför Abu Dhabi

Besök den magiska öknen

En riktigt häftig upplevelse som du inte får missa under ditt besök i Abu Dhabi är att besöka den fantastiska öknen, där kan du som gillar fart och fläkt åka på jeepsafari eller om du gillar det lite lugnare alternativet har du möjlighet att testa på kamelridning bland de storslagna sanddynorna. Oavsett vilket du väljer är ett besök i det magiska ökenlandskapet en oförglömlig upplevelse.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Abu Dhabi, hitta och boka en resa till Abu Dhabi eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Abu Dhabi

Här hittar du våra bästa restips för solsäkra Abu Dhabi som förutom högklassig shopping även bjuder på vackra stränder, fantastiska sevärdheter och mycket mer. 

Se all våra restips för Abu Dhabi

Abu Dhabi

  • Solsäkert
  • Kombinera storstad med strandliv 
  • Modern lyx som möter kultur och tradition
Se alla resor till Abu Dhabi

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här