Karibisk stämning på Dominikanska republiken, restips

Upplev den karibiska atmosfären

Salsa, merengue och bachata - på Dominikanska republiken dansar alla till de latinamerikanska rytmerna som spelas på dansställen och barer över hela landet. Upplev även den karibiska atmosfären och en fantastisk stämning på någon av de årliga karnevalerna och festivalerna.

Jazzfestival

I oktober/november hålls jazzfestivalen i Sousa och Cabarete. Under festivalen som är gratis spelar kända musiker från hela världen. Programmet ändrar sig från år till år men är alltid värt ett besök!

Karneval

I Puerto Plata, längs med strandpromenaden Malecon, kan du under söndagarna i februari uppleva en riktig dominikansk karneval.  Dominikanske Republiken består av 31 provinser, alla med sin egen karnevalsmaskot. Dräkterna är färgglada och fulla med glitter. Gatorna myllrar av glada människor och självklart finns där alltid musik.    

Ocean World

På kvällen förvandlas Ocean World från äventyrspark till en dansföreställning. Njut av karibiska rytmer med 30 dansare och över 120 olika kostymer. Det är glitter och glamour hela kvällen! Om du vill kan du äta middag innan.

Malecon

Bege dig till strandpromenaden Malecon som ligger i Puerto Plata. Här råder en fantastisk stämning dygnet runt, speciellt på söndagar. Längs promenaden finns flera barer där du tillsammans med lokalborna kan njuta av drinkar och andra goda drycker. Att ta med sig en egen stol för att ha picknick är inte helt ovanligt.

Dans på Rancho Tipico

Vill du uppleva de dominikanska och latinamerikanska rytmerna som bachata, merengue och salsa ska du bege dig till Rancho Tipico. Här är dansgolvet fyllt med dansglada lokalbor som från barnsben lärt sig att dansa. Rancho Tipico har öppet varje kväll och ligger vid den stora huvudvägen Carratera Puerto Plata Cofresi i utkanten av Puerto Plata.