Fruktdrink

Lokalproducerade smakupplevelser

Bland Dominikanska republikens lokalproducerade varor hittar du mängder med exotiska och smakrika frukter att njuta av. Pröva även nationaldrycken rom och den populära ölsorten Presidente.

Presidente - öl

Lokalt producerad öl

En del av tjusningen med att resa utomlands är att testa lokal mat och dryck. Om du instämmer kan du beställa en Presidente nästa gång du blir ölsugen. Det är ölen som varit befolkningens mest populära i över 70 år. Beställer du en Presidente får du en stor öl, men säger du Una pequeña får du en liten. Vill du inte ha öl i flaska ska du säga Una caña som betyder fatöl. 

Söt, läskande frukt

Dominikanska republiken växer frukt och grönt så det knakar. Om du kommer ut på landsbygden kan du se allt från bananträd, ananasodlingar, mangoträd och kakaobönor. Och godare frukt är svår att finna. Men du behöver inte ta dig långt för att prova. Fruktförsäljare finns det gott om i såväl Puerto Plata, Sosua som Cabarete. Köp med dig dina favoriter så är mellanmålet på stranden fixat.

 

Dominikanernas nationaldryck

Rom är definitivt dominikanernas favoritdryck och den största tillverkaren är familjen Brugal. Gör som dominikanerna själva, blanda med Cola för att få en Cuba Libre eller med Sprite för att få en Santo Libre.