Natur i Dominikanska republiken, restips på Apollo.se

Dominikanska republikens vackra natur

Fantastiska stränder, tropisk djungel, vattenfall och mangroveträsk – den grönskande naturen på Dominikanska Republiken är lätt att förälska sig i. Inte nog med det är undervattenslivet enastående vackert! Snorkla bland färgglada fiskar och korallrev, eller ta ett dopp i en av de spännande grottorna.

Los Tres Ojos

Los Tres Ojos (De tre ögonen) är namnet på en stor kalkstensgrotta som ligger i Mirador del Este park i Santo Domingo. Grottan beboddes ursprungligen av Tainoindianerna som var de första invånarna på ön. Idag bebos grottan av sköldpaddor, fiskar och fladdermöss men du är välkommen att besöka dem dagtid klockan 9.00–17.00.

Snorkla i Laguna Gri Gri

Om du är nyfiken på livet under vattenytan ska du bege dig till staden Rio San Juan och där hoppa på båten mot Laguna Gri Gri. Bilresan tar cirka en timme från Cabarete. Väl framme hoppar du på båten som tar dig genom mangroveträsk och fram till lagunen där du möts av vackra rev och fiskar i regnbågens alla färger.

Lago Enriquillo

Nere i sydväst hittar du Karibiens största sjö. I sjön finns tre öar: Isla Barbarita, Islita och Isla Cabritos. Den största av dem alla är Isla Cabritos och här kan du se både krokodiler och flamingos. Tänk på att avstånden i Dominikanska republiken är långa, vi rekommenderar dig därför att göra denna utflykt under två dagar.

Lagunen Gri Gri

El Choco National Park

Ett av nytillskotten av skyddade områden i Dominikanska Republiken. Här kan du få en guidad tur genom vacker natur och besöka spännande droppstensgrottor. Ta med badkläder för ett svalkande dopp i en av grottorna. Adress: Callejon de la Loma, Cabarete.