Venetianska slottet i Butrint, Albanien

Stränder i Saranda

I centrala Saranda finner du både en strandpromenad som sprudlar av liv och rörelse samt lugnare privata stränder. Varför inte göra en kort utflykt till någon av Sarandas närliggande småbyar, där du finner unika stränder med bland annat vattenfall och artificiella rev? Här kan du läsa mer om några av de vackraste stränderna i Saranda och närområdet.

Borsch vattenfall

Stränder i Saranda

Stranden vid strandpromenaden i centrala Saranda är en offentlig strand där allmänheten kan bada. Eftersom det finns en del mindre stenar kan det vara bra att använda badskor. Längs strandpromenaden, som kantas av restauranger och barer, sprudlar det av liv och rörelse. Om du känner för en adrenalinkick kan du dessutom bege dig hit för att ta en tur efter speedboat i en stor badring.

Många av de hotell som ligger vid havet har en egen strand eller ett uppbyggt strandliknande område med solstolar. Om inte ditt hotell har en privat strand så kan det mycket väl tänkas att de har ett samarbete med något annat strandhotell med privat strand. En del av restaurangerna vid vattnet hyr också ut solstolar på stranden.

Utforska Sarandas vackra småbyar

För dig som är sugen på en kortare utflykt rekommenderar vi stranden i Ksamil, där vattnet extremt rent på grund av att det cirkuleras i den närliggande Korfukanalen. Strax utanför stranden finns fem konstgjorda rev, eller rättare sagt skeppsvrak. De noggrant rengjorda vraken sänktes ner för att förbättra möjligheterna för överlevnad av det lokala växt- och djurlivet, eftersom det annars mest finns sand och sjögräs längs Albaniens kustlinje.

Hisnade solnedgång i Lukové

Nära Saranda kan du dessutom finna många mindre byar med lugnare stränder. Lukové heter en av byarna som ligger utmed den albanska rivieran i norr. Det tar en halvtimme med bil från Saranda att komma till byns härliga strand. Stranden kantas av en del enklare strandbarer som håller öppet i högsäsong. Stannar du över solnedgången kan du se solens glödheta skiva sänkas ner i Joniska havet med norra Korfu som fond.

Joniska havets längsta sandstrand

Ungefär tre mil norr om Saranda ligger också byn Borsch med 2 500 invånare. Här hittar du också Joniska havets längsta sandstrand som sträcker sig en hel halvmil. Vill du ha ett svalkande stopp på vägen hit finns ett café ovanför stranden där du sitter mitt bland vattenfallen. Beställ en taxi för en hel dag och avtala om priset i förväg.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Saranda, hitta och boka en resa till Saranda eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Saranda

Vilka är Sarandas finaste stränder? Vad kan man hitta på i Saranda? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Albanien!

Se alla våra restips för Saranda

Albanien

  • Kristallklart vatten och vackra stränder
  • Historiska sevärdheter
  • Mysiga bergsbyar och orörda badvikar
Se alla resor till Albanien

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här