Resor till San Francisco

  • Hit reser du på egen hand

San Francisco är en av de vackraste städerna i USA. Staden ligger utbredd över ett antal kullar och gatorna är stundtals mycket branta. San Francisco har en europeisk karaktär och tempot är lite lugnare här än i många andra amerikanska storstäder. Ta gärna en spårvagn uppför de branta backarna och se de viktorianska radhusens klassiska arkitektur. Väljer man att resa till San Francisco får man se en lite annorlunda sida av USA.Fakta om San Francisco

Tidsskillnad

Svensk tid -9 timmar

Transfer

San Francisco International Airport ligger 13 km söder om staden. Från flygplatsen kan du åka in till city med snabbtåg eller buss. Läs mer om transfer här.

Stränder

Det blir sällan speciellt varmt i vattnet i San Francisco. Men stränderna är fina och välbesökta. De mest kända är Ocean Beach, Baker Beach, Crissy Field, Rodeo Beach m.fl.

Mer fakta

Väder

jan 12°c
feb 13°c
mar 14°c
apr 15°c
maj 17°c
jun 18°c
jul 20°c
aug 20°c
sep 19°c
okt 18°c
nov 15°c
dec 12°c

Alla orter Kalifornien

Los Angeles

Välkommen till Los Angeles, drömmarnas och möjligheternas stad. Få platser på jorden kan mäta sig med LA:s eviga stjärnglans. Här väntar drömfabriken Hollywood, lyxiga Beverly Hills, shoppinggatan Rodeo Drive och så mycket, mycket mer. Med det oändliga utbudet av sevärdheter och underhållning är en resa till Los Angeles helt klart en toppkandidat på din bucketlist över resmål.