Två kända sorter är pide och lahmacun. Pide har tunna, mjuka kanter och är nästan formad som en båt. Fyllningen består av köttfärs eller smält ost. Lahmacun är ännu tunnare, har en rund form och ska rullas ihop innan man äter den. Du hittar pide och lahmacun i de flesta billiga restaurangerna som till exempel Derya Lokantasi, Flash och Gül Pide.
Turkisk frukost
Ta seden dit du kommer och testa på en äkta turkisk frukost! Här kallas det "serpme kahvalti" och är ett härligt sätt att starta dagen. Det vanligaste att få serverat är "sigara böregi" som är friterade rullar med ostfyllning, "sucuklu yumurta" - äggröra med vitlökskorvar och olika sorters ostar, oliver och sylt. Och massvis med bröd. Turkisk frukost erbjuds på flera caféer runt om i Alanya som till exempel Hanci och Citrim.
Dim Cay
Dim cay, även kallad Dim River, är platsen dit Alanyaborna själva åker. Restaurangerna ligger kantade längs floden och borden har innovativt satts på flottar och flyter lugnt på vattnet.