Thailändska rätter du inte får missa
Pad thai är en av Thailands mest populära maträtter. En anledning är säkert för att det är en så enkel rätt som består av stekta nudlar med tofu, ägg, fisksås, jordnötter, böngroddar, tamarindjuice och chilipeppar där du sedan väljer räkor, kyckling eller musslor som huvudingrediens.
Tom Yam Goongh är en härligt god soppa. Med ingredienser som champinjon, fisksås, citrongräs, limejuice och chili kan du se fram emot både syrlig och stark smak. Vanligast är att äta räkor till soppan, men som flera andra maträtter i Thailand går det att variera med kyckling eller fisk.
Massaman curry är en annan favorit bland de thailändska smakerna. Rätten baseras på kokosmjölk och kan ätas med eller utan ris.
Papayasalladen Som Tam är en läcker blandning av de fyra grundsmakerna i thailändsk matlagning – med sin syrliga lime, starka chili, salta fisksås och söta palmsocker är papayasalladen god både som egen rätt och som tillbehör.
Kanom Buang är den thailändska varianten av tacos. De små krispiga pannkakorna är gjorda på rismjöl och finns i en söt och en salt variant.
Crunchy snacks är de friterade bananerna som säljs i de flesta gatuköken på Phuket.