Bangkoks stadsdelar

Bangkok är härligt myllrande och här hittar du stadsdelar av olika slag. För att känna av den riktiga storstadspulsen ska du ta dig till Sukhumvit, vill du se historiska sevärdheter och byggnader ska du sikta in dig på Riverside och bästa shoppingen hittas i Siam Square. Avsluta kvällen med en god drink och mäktig utsikt uppe på någon takbar i Silom.

1. Sukhumvit – storstadskänsla

Sukhumvit har fått sitt namn efter stadsdelens pulserande gata med samma namn, och som kantas av hotell, butiker, restauranger och barer. Känslan i Sukhumvit är modern, du kommer inte att hitta många tempel här. Däremot finns det bra kommunikationer i form av skytrain, tunnelbana och taxibåtar. Till Sukhumvit ska du helt enkelt ta dig om du vill ha fart och fläkt! Det är i Sukhumvit våra hotell ligger. 

2. Siam Square – shoppingvänligt läge

Vill du shoppa när du är i Bangkok ska du sikta in dig på stadsdelen Siam Square. Här väntar nämligen flera shoppinggallerior med mänger av butiker. Dessutom finns det bra kommunikationer till Bangkoks övriga stadsdelar.

3. Riverside - sevärdheter och lugn & ro

Vill du ha lite mer lugn och ro när du är i Bangkok ska du sikta in dig på området Riverside som ligger vid floden. Här är atmosfären mer avslappnad än i de övriga delarna av staden. Riverside är även Bangkoks historiska centrum, och du hittar flera av Bangkoks mest kända sevärdheter. Bland annat finns Grand Palace, The Chakri Group och Wat Po (Vilande Buddhas tempel) här.

4. Silom

Stadsdelen Silom är framförallt Bangkoks affärsdistrikt, med höga skyskrapor, lyxiga hotell och lyxiga takbarer. I Silom väntar helt enkelt ett modernt storstadsliv med restauranger och nattklubbar.  

5. Livliga Chinatown

Vill du ha ett par livliga dagar ska du ta dig till Chinatown i Bangkok. Här väntar ett härligt myller, livligt folkliv och marknadsshopping. Dessutom kan du hitta riktigt god och billig mat i gatustånden.

6. Khao San Road – backpackernas favorit 

Det sägs att Khao San Road i Bangkok är en av de mest besökta platserna för backpackers. En anledning kan säkert vara att området är fulla av gatuförsäljare och barer. Khao San Road  ligger i det gamla Bangkok och rymmer kända sevärdheterna. Dock kan det vara svårt att ta sig hit, eftersom kommunikationen hit från övriga delar är ganska dålig.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Thailand, hitta och boka en resa till Thailand eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Bangkok

Upptäck Bangkok under din semester i Thailand. Låt dig inspireras av våra tips om vad du inte får missa. 

Se alla våra restips för Bangkok

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här
Bangkoks stadsdelar
Bangkoks stadsdelar