Paella

God mat & dryck

Åk till Fuerteventura och njut av gastronomiska fröjder som aldrig tycks ta slut. Missa inte öns vitlöksmarinerade räkor eller de smakrikt tillagade potatisarna som går under namnet papas arrugadas. 

Gambas al ajillo

Tapas för alla smaker

Tapas är de populära spanska smårätterna. Det finns många att välja bland, till exempel gambas al ajillo (vitlöksmarinerade räkor), pimientos de padrón (grön liten paprika som steks med olja och salt), calamares (bläckfisk), queso de cabra (getost) samt tortillas (omelett). Det är bara att beställa in och låta sig väl smaka.

Papas arrugadas

Denna lilla kanariska potatis är kokt i mycket saltat vatten och avnjuts ofta som tapasrätt. Bäst smakar den tillsammans med mojosåsen som är gjord på paprika och rikligt smaksatt med vitlök. 

Kanarisk rom

På grannön Gran Canaria trivs sockerrör bra i den bördiga jorden. Från dem tillverkar man den kanariska rommen Arehucas. Det finns flera olika sorter av denna rom, men vi rekommenderar den mörka Arehucas med tillsatt honung. 

La Bahía i La Pared

Ta med dig den eller de du håller av och bara njut av den vackra solnedgången vid horisonten medan ni äter någon läcker fisk- eller skaldjursrätt. Den oslagbara utsikten ger den här restaurangen en extra upplevelsestjärna. Adress: La Pared Pajara. Tel: +34-928 549 030.