Caminito_del_Rey

Vandra i Caminito del Rey, Malaga

Caminito del Rey i Spanien är måhända Europas häftigaste vandringsled: den går längs en djup ravin där du är konstant omgiven av branta vyer. Boka flyg och hotell till Málaga med Apollo, och åk till Caminito del Rey för att vandra på egen hand. Här hittar du våra bästa tips för att vandra i otroliga Caminito del Rey.


Vandringsleden Caminito Del Rey

Vandra i Caminito del Rey

Fakta om Caminito del Rey

Vandringsleden Caminito del Rey, en timme utanför Málaga, var länge känd som världens farligaste vandringsled. Efter fyra års restaureringsarbete är Caminito del Rey sedan 2015 både en säker, trygg och ofantligt populär vandringsled bland vandrare från hela världen. Här vandrar du längs ravinen El Chorro, endast åtskild från de branta stupen av ett räcke. Den här vandringsresan är med andra ord inget för den som är höjdrädd eller lätt får svindel.

Om vandringen av Caminito del Rey

Caminito del Rey är 7.7 kilometer lång. I den sträckan är vägen till och från entrén och utgång inräknad. Vandringsleden är linjär, vilket betyder att du måste gå tillbaka till entrén när du är färdig, något du gör på utsidan av ravinen. Det finns också en transferbuss om du är trött i benen. Det tar 3-4 timmar att gå hela rutten och det är emellanåt uppförsbacke. Caminito del Rey är öppet tisdag till lördag året om, men håller stängt på måndagar, jul och nyår. Förekommer vindar som är starkare än 35/km i timmen har de för vana att stänga på grund av fara. 

Ta sig till Caminito del Rey, Malaga

Ta sig till Caminito del Rey

Du kan åka både tåg och bil till Caminito del Rey i Malaga.

Om du kommer med bil från Málaga ska du åka längs motorvägen A-357, mot MA-5403. Resan är dryga 60 kilometer lång och tar närmare en timme. Från stationen Malaga Zambrano går direkttåg till Caminito del Rey. Tåget tar cirka 40 minuter och kostar ett par euro. Glöm inte bort att kolla tidtabellen för hem och ditresa på tågföretaget Renfes hemsida. Från tågstationen i El Chorro finns transferbussar till startpunkten. Tidtabell hittar du här

Bra att veta om Caminito del Rey

Bra att veta

Boka biljetter till Caminito del Rey

Du bokar en bestämd dag och tid i förväg, något du bör göra i god tid då platserna tenderar att sälja slut. Det kostar 10 euro i entré, lägger du på några euro får du en biljett till transferbussen som tar dig tillbaka till entrén efter vandringen. 

Att tänka på innan vandringen

 • När det är dags för din tid kommer du att få börja vandringen med upp till 50 andra, men gruppen kommer snabbt att spridas ut allteftersom.
   
 • Du får en hjälm när du påbörjar vandringen, som är obligatorisk att ha på sig under hela vandringen.
   
 • Det finns ingen tillgång till badrum på vandringen, så se till att ha avklarat den delen på besökscentret vid början av vandringen.
   
 • Ta med vatten och mat - det är dåligt med butiker och restauranger i El Chorro.
   
 • Barn måste fyllt åtta år för att vandra Caminito del Rey, och upp till 18 års ålder måste man ha sällskap av en vuxen.

   

Här bor du bäst på vandringsresa till Caminito del Rey

Härliga hotell i Malaga stad. Priset gäller endast hotell. 

Se alla hotell i Malaga

 

När är det bäst att åka?

En vandringsresa till Caminito del Rey är som bäst under den tidiga våren. Boka vårens vandringsresa till Malaga!