Singapore

Restips till Singapore

Singapore är känd som den västligaste och renaste storstaden i Sydostasien. En modern storstad med stora kontraster mellan skyskrapor och mysig natur. Jag skulle tillbringa fem dagar i denna unika stad och har samlat mina höjdpunkter och restips! 

Text: Kristin Østgaard

Singapore-Gardens-by-the-bay Populära Gardens by the Bay är som hämtad från science fiction.

1. Gardens by the Bay  

Överst på min lista över saker att se i Singapore var Gardens by the Bay. En park som ser ut att vara hämtad från filmen Avatar – eller en äventyrlig dröm. Här kan du vandra och drömma dig bort, stanna upp och njuta av musiken som spelas eller se någon av showerna i parken. Jag tyckte så mycket om parken att jag var tvungen att gå dit flera gånger, både på dagen och på kvällen. 

Parken är ännu mer imponerande på kvällen när lamporna kommer fram bättre och du får en mer stämningsfull upplevelse. På dagen är det däremot mindre folk och lugnare än på kvällen. Eftersom parken är så stor, med mycket att se, kan du gå hit flera gånger utan problem! 

Det finns också flera trädgårdar i Gardens by the Bay som är värda ett besök. Jag tyckte extra mycket om Cloud Forest med sitt imponerande vattenfall och Flower Dome med fantastiska blommor och statyer. Båda trädgårdarna ligger inne i var sitt enormt växthus och bjuder på något helt unikt.

2. Njut av utsikten från Marina Bay Sands 

Från Gardens by the Bay kan du promenera bort till det ikoniska hotellet Marina Bay Sands. Detta är nog det mest kända hotellet i Singapore med sin instagramvänliga infinity pool. Du kan åka upp på taket även om du inte är gäst på hotellet, men du måste betala en inträdesavgift. Den populära poolen är full med folk och det är alltid en stor grupp människor som kämpar för att få till ”den perfekta bilden”. Ta hellre en drink eller ät middag medan du njuter av en oslagbar utsikt. 

Från den ena sidan av hotellet ser du ut över hela Gardens by the Bay och hamnområdet, och från den andra sidan ser du mot centrum och en imponerande skyline. Var beredd på att det kommer att vara mycket folk där, men utsikten är värd det! 

Singapore har också ett gigantiskt pariserhjul, Singapore Flyer, som ligger vid sidan av Marina Bay Sands. Om du inte är ett fan av pariserhjul rekommenderar jag hellre att du njuter av den fantastiska utsikten ute i den friska luften på toppen av Marina Bay Sands (som når högre än pariserhjulet), än i pariserhjulet där man är instängd i en glasbur med upp till 28 personer. 

Singapore-Sentosa Sentosa Island är proppfull med aktiviteter.

3. Lek runt på Sentosa Island 

Sentosa Island är en liten ö precis söder om Singapore med otaliga aktiviteter och mycket trevligt att hitta på! Universal Studios, vattenland, linbana, akvarium, fjärilspark, golfbanor och vackra, små stränder – för att nämna några! Skyline Luge är också värt att kolla upp. Här kör du från toppen av ön med en liten ”kälke” längs olika stigar – en riktig adrenalinkick! Det går fint att åka till Sentosa Island flera gånger för att hinna med allt man vill göra utan att få för tajt schema. 

Ett av mina finaste minnen från Sentosa Island var när jag av en slump hamnade uppe på Mount Faber, som du kommer till med den ena linbanan från Sentosa. Det var en stor överraskning som jag inte ens visste fanns. Här glömde jag att jag var i en storstad med 5,6 miljoner människor och njöt av en fantastisk solnedgång och vacker natur och smygtittade på en fridfull yogagrupp. 

Tips! På Sentosa Island kan du köpa biljetter i förväg, både enskilda och i paket. Ta reda på vilka aktiviteter du skulle kunna tänka dig i förväg och köp biljetterna på nätet för att spara både pengar och tid i kö. 

4. Chinatown och världens billigaste Michelin-restaurang 

Singapore är en samlingspunkt för olika religioner och nationaliteter. Över 70 % av invånarna har kinesiskt ursprung, följt av malaysier och tamiler. Staden kan därför skylta med sitt eget Chinatown och det kunde jag inte missa! Här möttes jag av ett hav av dofter, färger, stånd med alla möjliga slags varor och vackra tempel. Något av det mest kända i Chinatown är den fantastiska mathallen som är fylld med kinesiska rätter från olika restauranger och food trucks. Perfekt för matälskare! 

Tips! Ät middag på världens billigaste Michelin-restaurang, Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle. Mums! Om du också skulle vilja ha en touch av Indien kan du besöka området Little India med sina färgglada tempel och spännande mat. 

5. Förälska dig i Robertson Quay 

Singapore har något för alla, och om du vill ha en lugnare kväll vill jag rekommendera området Robertson Quay. Jag förälskade mig i det här området som påminde om en romantisk plats i Medelhavet. Här ligger restauranger och barer som smyckats med fina lampor och växter på rad längs stadens flod. Välj bland restauranger från alla världens hörn och bara njut! Här hittar du också den häftiga Alkaff Bridge som sträcker sig över till andra sidan av floden. 

Skulle du vilja ha mer liv och rörelse senare på kvällen kan du röra dig bort till Clarke Quay som ligger på gångavstånd från Robertson Quay. Här är det mer folk och volymen betydligt högre och det finns en rad nattklubbar och barer. 

Tips! Inte långt från det här området ligger Vänner-kaféet! För alla Vänner-fans är detta kafé, Central Park, ett måste. Här kan du slå dig ner i den välkända soffan med en kaffe eller ta en titt i lådorna i Monicas kök. Jag älskade det! 

Singapore-Botanic-Garden Färga sinnena gröna i stora Botanic Garden.

6. Den gröna oasen Singapore Botanic Garden 

Medan du är i Singapore måste du också komma i väg till den vackra botaniska trädgården, Singapore Botanic Garden. Trädgården är enorm, frodig, välskött och imponerande! Det finns också ett rikt djurliv i trädgården, från söta ekorrar till stora varaner (ödlor). Min favorit var orkidéträdgården med över 3000 olika sorters orkidéer. En dröm! 

7. Var i Singapore ska man bo?

I en så stor stad som Singapore är det svårt att välja var man ska bo. 

Som tur är kan du enkelt ta dig runt med tunnelbana eller taxi oavsett var i staden du bor, men det är stora avstånd så det kan vara bra att undersöka vilket område du kommer att tillbringa mest tid i.  Jag bodde i shoppingparadiset Orchard Road. Här har du otaliga köpcentrum och butiker att välja mellan, men området ligger norr om det mesta av det som finns att se i staden. Om jag reser till Singapore igen kommer jag nog välja att bo i närheten av Robertson Quay som ligger närmare de områden jag gillade bäst.   

Indonesia Indonesien är bara en timme bort.

8. Res enkelt vidare från Singapore

Från Singapore är det enkelt och billigt att resa till andra platser i Sydostasien, men du behöver inte resa långt förrän du upplever en helt annan värld. Antingen kan du resa norrut till grannlandet Malaysia, eller så kan du till exempel ta en timmes båttur söderut till ön Bintan i Indonesien. Bintan är för resort-älskare. Här ligger pampiga resorts på rad, och du bor som en kung (eller drottning). 

Jag bodde på Nirwana Resort, på norra delen av ön, som erbjuder ett hav av aktiviteter som kajakpaddling, bowling, fyrhjulssafari, gym, utomhusbio, spa m.m. Här fick vi en karta över hotellområdet och man kan hyra golfbilar för att ta sig runt. Är du inget fan av stora resorts skulle jag inte rekommendera att resa hit, men efter några dagar i storstaden Singapore var det väldigt härligt att slappna av helt i lugna omgivningar. 

Obs! Även om Bintan ligger nära Singapore så ligger ön i en annan tidszon, nämligen en timme efter Singapore. Så ha det i åtanke när du köper båtbiljetterna – speciellt om du ska vidare med flyg eller annan transport! 

Efter stoppet på Bintan hade resan kommit till sitt slut och jag vände hemåt fylld med nya upplevelser och fina minnen. 

Blir du sugen på en resa till Singapore? Beställ flyg och hotell här och gör dig redo för en oförglömlig resa! 


Bra att veta

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo, rutiner för Covid-19 på våra resmål och få svar på frågor om din resa.

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Frågor & svar

Här hittar vanliga frågor och svar om din resa. Du kan även chatta med vår kundservice eller kontakta oss på annat vis. Hur kan vi hjälpa dig?

Till frågor & svar