Simning, sol och tzatziki - följ med Vansbrosimningen till Grekland!

Följ med på en semester- och träningsresa där du kommer hem med förfinade simkunskaper och fylld av fantastiska mat- och naturupplevelser.

Tillsammans upptäcker vi den natursköna arkipelagen i Sivota Grekland direkt från vattnet. Du kan förvänta dig mycket skratt, socialt umgänge, utveckling av din crawlteknik, kristallklart vatten och en häftig simmiljö. Nybörjare eller elit spelar ingen roll utan våra tränare anpassar upplägget individuellt för maximal utveckling. Resan vänder sig till alla som vill förbättra sin simning och vi fördelar oss gruppvis utefter förutsättningar och grundkunskaper. 


Om veckan

Dubbla simpass varje dag, tekniktips i bassäng för att utvecklas som simmare, möjlighet till alternativ träning så som löpning, yoga, styrketräning (enligt hotellets ordinarie program). Varje morgon efter frukost tar vi oss med hjälp av minibussar ut längs med den grekiska kusten och utforskar olika spännande miljöer för öppen vattensimning, en ny plats varje dag. Efter genomförd simning äter vi en lättare lunch på någon mysig restaurang/fik innan vi åker hem till hotellet och laddar för eftermiddagens pass i havet utanför hotellet.  


Vad man kan förvänta sig?

Du kan förvänta dig mycket skratt, socialt umgånge, utveckling av din crawlteknik, kristallklart vatten och en i övrigt häftig simmiljö.  

Vansbrosimningen har handplockat mycket erfarna ledare som kommer guida och utmana dig som deltagare.


Klassbeskrivningar 

 


Program

Det kommer att erbjudas i regel 2 simspecifika pass varje dag utöver hotellets ordinarie program. Med undantag för ankomst och avresedag.


Vem kan delta?

Nybörjare eller elit spelar ingen roll utan våra tränare anpassar upplägget individuellt för maximal utveckling. Resan vänder sig till alla som vill förbättra sin simning och vi fördelar oss gruppvis utefter förutsättningar och grundkunskaper. Så är du nybörjare på crawl, vuxencrawlare eller motionär som vill ta chansen att utveckla din crawlteknik? Gillar du dessutom att upptäcka nya platser, lära känna nya människor och att simma i havet så är detta absolut en resa för dig!  


Detta bör du ta med dig:

Simutrustning så som safety boj, färgglad badmössa, simglasögon. Havet kommer vara varmt så våtdräkten kan du lämna hemma.  

Info om veckan

Pris: 16 998:-

Datum: 28 aug - 4 sept 2023

Hotell: Sivota Retreat, powered by Playitas

Avreseort: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn.

Det här ingår:

  • Flyg tur och retur (inkl. bagage)
  • Transfer
  • Mat ombord på flyget
  • Del i dubbelrum
  • Halvpension (frukost & middag)
  • Ledarledd träning enligt program. 

​​* Enkelrumstillägg från 3 500:-

Boka resan här!

Kontakta oss: [email protected]


Om instruktören och hotellen

Gunnar Kihlberg

Jag har simmat och haft simundervisning med både barn och vuxna i många år.  

Genom åren har teknikinstruktioner och övningar speciellt för vuxna utvecklats och idag är vi en mycket stor grupp (ca 100 st) aktiva vuxensimmare som tränar regelbundet varje vecka; i bassäng och även mycket aktivt i öppet vatten. Det måste vara kul att simma och alla ska känna sig välkomna är målet. 

Jag simmar själv fyra gånger i veckan under vintersäsongen, men betydligt mer under sommarens öppetvattensäsong. Mitt gäng simmar gärna riktigt långa simningar på 10-15 km som vi kallar äventyrssimningar. Det är lite annorlunda teknik att simma längre turer i öppet vatten och när man hittar den simningen så är det en fantastisk känsla att glida runt i naturen. Jag vill gärna dela den tekniken och dessa erfarenheter med er. 

Till vardags är jag lärare på gymnasiet och den pedagogiska erfarenheten har jag nytta av som siminstruktör. Dessutom håller jag utöver simning även på med triathlon och längdskidåkning. Det ska vara kul att ha roligt. 

Tobias Marklund 

Jag är 48 år gammal pratsam norrlänning som simmat hela mitt liv. 

Lever numera mestadels i Sollentuna med min sambo som delar samma intressen med idrott och friluftsliv. Vi åker gärna upp till Norrbotten då och då för lite skidåkning och vildmarksliv. 

Simningen under -90 talet var på elitnivå med ett antal SM tecken på meritlistan. Har även tävlat på ett antal internationella mästerskap runt om i världen. 

Har sedan avslutad karriär själv simmat på motionsnivå tävlat i masters, swimrun men även testat på Triathlon.  

Parallellt med andra jobb varit simtränare sedan 25 år tillbaka med både ungdomar men framför allt vuxenkurser. Har varit ledare på ett flertal simresor runt medelhavet då med fokus på Open water simning. 


Om hotellet

Sivota Retreat - powered by Playitas

Sivota Retreat – powered by Playitas är ett unikt hotell beläget i Sivota på grekiska fastlandet. Hotellet passar dig som vill kombinera avkoppling i natursköna och orörda omgivningar med ett mångsidigt utbud av sport och träning. Cykla eller ta en löptur i bergen, spela padel eller tennis, eller besöka gymmet som är utrustat enligt olympisk standard. Om du inte vill vara kvar på land kan du paddla kajak, vada till Bella Vraka-stranden eller upptäcka öar och grottor från din stand-up paddleboard eller en båt. Varje dag har du också tillgång till hotellets olika gruppträningspass och yoga.

Läs mer om Sivota Retreat - powered by Playitas