Nordic Yoga & Meditation Retreat

NYHET! Välkommen till en Yoga- och Meditationsretreat på den vackra genuina grekiska ön Limnos och vårt hotell Porto Myrina – powered by Playitas med professionella lärare från både Indien och Norden. Under ledning av erfarna yogalärare erbjuder vi en vecka med yoga där vi hjälper dig fokusera inåt och på dig själv. Retreatet innehåller olika yoga- och meditationsklasser samt workshops relaterade till medveten livsstil.  


Om veckans innehåll 

Den här veckan kommer vi att ha en aktiv närvaro och lyssna inåt. På programmet hittar du klasser som ger dig både ny energi, inspiration och glädje så som Yin Yoga, energigivande morgonyoga, olika stilar av asanaträning, Ayurveda, pranayama andningsövningar, meditation och filosofi.

Då livet ofta handlar om effektivitet och fokus på att göra, behövs en motpol till alla krav, stress och måsten. Vi lär dig hitta lugnet i att bara vara, genom att fokusera inåt och med andningen kommer du kunna varva ner. Vi upptäcker nya insikter och nya vägar samt lär oss hitta acceptans för vilka vi är och finna klarhet i tankar, ord och handlingar.

Vi avslutar varje dag med en andnings- och meditationsklass där vi landar dagen, slappnar av och finner lugn.


Vem kan följa med? 

Denna "retreat" är för alla som vill lära sig mer om yoga och meditation med professionella lärare. Du kommer att lära dig och förstå meditation på en djupare nivå. Retreaten är lämplig både för dig som vill utforska yoga och meditation och passar både dig som har erfarenhet av yoga sedan tidigare men också dig som inte utövat yoga lika mycket tidigare.

Klasserna med de indiska yogalärarna kommer att äga rum på engelska.

Den här veckan ska du lyssna på dig själv, du bestämmer själv vad du vill delta i och hur social du vill vara. Inga krav. Inga måsten.


Program 

Komplett program presenteras inom kort.

Klassbeskrivningar

Global Yoga POWER 

Ett pass där du utvecklar flexibilitet, uthållighet, intelligens och styrka samtidigt som du får möjlighet att fördjupa relationen till dig själv. Genom fysisk styrka och flexibilitet kommer känslomässig interitet och öppenhet. Global Yoga Power utmanar dig att få kontakt med dina kärnmuskler, styrka, bli samlad och engagerad!

Global Yoga REST (yin+nidra)   

Yin yoga  

Varva ner genom att boota kropp och själ med återställande yin yoga. Yin yoga passar alla, det handlar inte om hur det ser ut utan hur det känns. Alla positioner är relativt enkla och vi arbetar även med kroppens olika inre organ. Det är också meditativ och återställande övningar för hela kroppen. Kom som du är och låt dig vara i stillhet och vila . 

Yoga Nidra  

Vill du känna mer, vara mer närvarande och öka ditt fokus? Nyckeln finns inom dig och väcks till liv när du "sover". I denna guidade yoga nidra klass får du slappna av och drömma dig bort.

 

Global Yoga FLOW 

Vi starter med å stille kompasset for så å dykke dypt ned i opplevelsen av kroppen, pusten og rytmen. Our Yoga is a moving meditation! Vi elsker fysiske utfordringer og stimuli men det er når det kombineres med en sterk intensjon at magien skapes. Ekstra magisk blir det når vi skaper det sammen. Velkommen til en fysisk time med fokus på flyt, å finne din egen rytme og bevegelse med pusten.  

 

Happy Hips  

En yogaklass med fokus på området runt våra höfter, lättsamma positioner som både stärker och öppnar kroppen.

 

Info om veckan

Pris 13 998:-

Datum: 27 aug - 3 sep 2023

Avresa: Stockholm & Köpenhamn

Det här ingår:           

  • Yoga & Meditation enligt program
  • Flyg tur/ retur
  • Mat ombord på flyget
  • Bagage + handbagage
  • Transfer tur/retur
  • Del i dubbelrum 
  • Helpension (frukost, lunch & middag)
  • Hotell & träning i toppklass

* Enkelrumstillägg 3 000:-

Boka

Begränsat antal platser.

Kontakta oss: [email protected]


Om instruktörerna

Riyas Babu har en djup passion och kunskap till de olika aspekterna inom yogautövning. Han har utbildat och instruerat i många länder och har nästan 20 års erfarenhet av yogaliv. Riyas Babu är, lever och lär yoga. Och han är bra på det! Riyas har även arbetat som journalist och skrivit romanen ‘In the Country of Longing’. Riyas Babu är även grundare av “The Varkala International Yoga Festival” 

Följ Riya's Satwik School of Yoga på instagram @satwikschoolofyoga 

Vibeke Klemetsen

Vibeke Klemetsen har utforskat olika yogastilar sedan 1997 och efter att kommit över ashtangayogan 2003 har hon varit engagerad. Vibeke gjorde sin första yogautbildning i Iyengaryoga 2005 och började därefter att undervisa. Efter att ha gått Alexander Medins yogalärarutbildning 2008-2009 blev hon registrerad i Yoga Alliance. Under fjorton vistelser i Mysore i Indien har hon fördjupat sig i ashtangayoga och 2019 blev hon auktoriserad som Level 1 ashtangayogalärare av Sharath Jois. Hon är en av fem som har den här titeln i Norge. 

Vibeke har jobbat på olika yogastudios i Oslo och håller i workshops och yogaretreats både hemma och utomlands. Hon är utbildad journalist och har många år bakom sig som TV-programledare. Hon brinner för att sprida kunskap om yoga, och är en av Norges största yogaprofiler i sociala medier. År 2022 lanserade hon podden Namaste.

Vibeke är en av grundarna bakom träningsmärket Run & Relax. Hon har tidigare gett ut tre böcker: Yoga för gravida, Gröt och Hälsosam pasta, helt enkelt. Yogamagi – Enkla övningar i vardagen är Vibekes fjärde bok.

Carolina Söderberg bor i Falun och jobbar heltid med träning och yoga. Sedan januari 2023 driver hon sitt egna företag Carolinas Träning & Yoga efter att jobbat närmare 22 år på olika träningsanläggningar. För det mesta arbetar hon med sina PT kunder med träning och yoga, håller kurser och samarbetar med Jenny och Sanna Kallur i deras online träningstjänst Get Vibes. 

2010 åkte hon på sin första träningsresa till Monte Gordo i Portugal och där hon fick upp ögonen för Global Yoga. Efter detta tränade hon med Johanna Hector och hennes team. Hon utbildade sig även i Forrest Yoga och Yinyoga.

Sedan 2010 har yogan varit en del av hennes liv och hon ser även till att få in yogan i vardagen. Hon gillar att det finns en bredd av olika yogastilar och former och man kan välja det man tycker passar en själv bäst. Kanske behöver du mest lugn och ro när det händer mycket omkring dig och du behöver hjälp att lugna ner dig både fysiskt och psykiskt. Kanske är du stel och stel och behöver mjukas upp. Det ena följer det andra. Genom yogan lär du känna dig själv, din kropp och blir bättre på att lyssna på dina behov.

Mahendra Ji

Mahendra Ji är uppvuxen i Etah, en stad som ligger nära Shankasya i Indien. Under sin skolgång vid Gautam Buddha Inter College uppmuntrades Mahendra Ji att utforska yoga. Han valde bort sina ursprungliga planer för efter examen och familjeföretaget och reste till Haridwar för att följa sitt kall. Han följde Gayatri Pariwar på Shanti Kunj i fyra år och avslutade en doktorand i yogavetenskap från Deva Sanskrati University. Därefter tog han sin master i Yoga Science från Uttarakhand Sanskrit University 2016. Han ville specialisera sig i Ayurveda och genomförde en 6 månaders certifikatkurs i Ayurveda. 

Han har fått ett emblem för uppskattning och trovärdighet genom att kvalificera sig för QCI (Quality Council of India) från Department of AYUSH i juni 2017. Sedan  juli 2016 har Mahendra Ji varit aktivt associerad med Rishikul Yogshala i Rishikesh. Hans specialiseringsämnen inkluderar Pranayama, Meditation, Mudra och bandhas, Ayurveda, Shatkarma. Som han själv säger: "En droppe erfarenhet och känsla är bättre än hundra teorier."


Om hotellet

Porto Myrina – powered by Playitas

Porto Myrina – powered by Playitas är perfekt för dig som vill ha en aktiv semester i natursköna omgivningar på orörda Limnos. Hotellet erbjuder ett mångsidigt utbud av sport och träning - starta dagen med ett yogapass, träna i det nybyggda och välutrustade gymmet, få upp flåset i WOD-boxen eller delta i ledarledd gruppträning. Du kan också spela tennis eller padel på någon av hotellets banor, ge dig ut och SUP:a eller cykla i de vackra omgivningarna.

Läs mer om Porto Myrina - powered by Playitas