Cykelvecka med Aktivitus

Lopesan Baobab, Gran Canaria

Häng med till Gran Canaria och upplev en träningsresa utöver det vanliga! Tillsammans med ledare från Aktivitus startar du cykelsäsongen på bästa tänkbara sätt. Detta är träningsresan som ger dig rejäl grund för ditt cykelår 2024. Förutom fina cykelmiljöer kan du även förvänta dig ett boende i absoluta toppklass.


Om resan

Det här är veckan som kommer göra dig riktigt snabb under 2024! Träningen kommer att vara styrd med tydliga sträckor, intensiteter och övningar. Vi jobbar med helheten av din cykelförmåga - uthållighet, cykelteknik och cykling i grupp. Utöver detta kommer vi att göra fälttester med laktatmätningar för att säkerställa just din intensitet under passen. Med andra ord kommer veckan se väldigt lik ut vad ett proffslag gör under en träningsvecka.

En tydlig träningsinriktning under veckan utesluter givetvis inte bra luncher och kaffestopp på fina platser, gemensamma middagar och andra trevligheter.  


Veckans program

Utöver att samtliga träningspass och rundor är ledarledda så ingår det laktatmätta fälttester, uppföljning, teknikträning och föreläsningar. 

Program presenteras här inom kort 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmets innehåll och tider.


Vem kan delta?

Resan riktar sig först och främst till dig som är van vid racercykel och tränar cykel kontinuerligt. I träningsveckan ingår styrd träning och föreläsning i prestation /uthållighet och kost. Under de flesta dagarna kommer vi att köra två träningsgrupper som du fritt väljer mellan. En grupp för en längre och hårdare träningsdag samt en grupp för en kortare och lättare träningsdag

 • Samtliga inbokade på resan har möjlighet att genomföra tester hos Aktivitus till kraftigt rabatterat pris inför avresa.  Det är inget måste genomföra tester hos Aktivitus innan resan, men fälttester och träningsstyrning under veckan kommer du att få ut mer av.
 • Tränare och coacher från Aktivitus ser till att du får en träningsvecka i toppklass.

Vad tidigare deltagare tyckt om resan

-“En helt fantastisk vecka! Ändra inte på något till nästa år.”

-“Sammanhållning, bra och tydliga ledare som jag menar på ett alldeles utmärkt sätt hanterade de olika nivåer deltagare befann sig på.”

-“Proffsigt upplägg. Hög kunskapsnivå hos ledarna.”

-“Helheten. Boendet mycket bra! Cyklingen, hantering av grupper och föreläsningar var allt väldigt bra.”


Cykel - Tag med egen eller hyr?

Under denna cykelvecka är det landsvägscykel som gäller. På våra resor brukar majoriteten av deltagarna ta med sin egen cykel. Men det går givetvis utmärkt att hyra cykel på plats. På Gran Canaria är utbudet av bra hyrcyklar stort och servicenivån hög. Om du hyr cykel på plats bokas det direkt med FreeMotion i Maspalomas.

Att ta med cykel

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.

Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garantera platstillgång på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350-400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på din bokning via ”Min resa” på Apollo.se. Du loggar in med ditt bokningsnummer och efternamn, klickar dig vidare till fliken ”tillval” och sedan scrollar du längst ner på den sidan.

Tryck på rutan ”Förboka sittplats och specialbagage” så länkas du vidare till aktuellt flygbolag där du enkelt kan boka på och betala för cykeln genom att klicka på fliken ”extra bagage”.

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.

Pris från 17 998:-   

Datum: 3-10 februari 2024

Hotell: Lopesan Baobab 

Avresa från: Stockholm, Köpenhamn & Göteborg

Detta ingår: 

 • Flyg tur & retur 
 • Mat ombord på flyget
 • Bagage + handbagage 
 • Transfer tur & retur (eventuell cykeltransfer tillkommer) 
 • Boende i delat dubbelrum på Lopesan Baobab Resort
 • Halvpension (frukost & middag) 
 • Träning enligt program, fälttester (frivilligt) samt föreläsningar
 • Avancerat laktattest hos aktivitus erbjuds deltagare till 50%
 • Eventuella lokala transporter för vissa grupper 

*Enkelrumstillägg 3000:-

Bokningen är stängd!

Kontakta oss: [email protected]


Om ledarna


 

Om Aktivitus

Aktivitus är Sveriges ledande företag för konditionstester och coaching och har i 12 års tid effektiviserat sina kunders konditionsträning. Aktivitus arbetar med fysiologiska tester, träningsprogram, teknikanalyser, individuell PT samt träning i grupp och vänder sig till elitmotionärer, motionärer, idrottsklubbar och företag. Genom årens lopp har Aktivitus genomfört mer än 12 000 fysiologiska tester och skrivit över 5 000 individuellt anpassade träningsprogram för nybörjare till elit. Aktivitus har många år erfarenhet av att arrangera träningsresor och sätter stor vikt vid att alla deltagare ska få bra träning utifrån sin egen nivå. Träningsresor i världsklass. 


Om hotellet


 

Om hotellet Lopesan Baobab

Vi bor på femstjärniga Lopesan Baobab Resort i Meloneras, Gran Canaria – ett hotell som fått utmärkelsen guld inom sin klass och kategori baserat på våra egna gästers kundnöjdhet. Här väntar mäktiga sanddyner, lyx med afrikansk touch och mat i absoluta toppklass.