Kryssning från Venedig

Kryssning från Venedig

Lägg till hotellnätter och upptäck staden


Varför ska du åka på kryssning från Venedig?

 

Venedig är helt unik med vatten som ständigt är närvarande. Här kan du strosa runt bland vackra byggnader och sevärdheter medan du insuper den härliga atmosfären.

 

Venedig är en stad som är byggd på miljontals pålar. Promenera till Markusplatsen, Piazza San Marco, som är Venedigs hjärta. Gör ett besök i Markuskyrkan och beundra den vackra guldmosaiken. Vill du se staden från vattnet kan du  hoppa på en vaporetta, som är en vattenbuss, eller en gondol och åka längs Canal Grande.


Citytips

I Venedig kan du njuta av läcker mat och goda viner. Slå dig ner på någon mysig trattoria och njut av vällagad husmanskost. Lokala rätter är bl.a. bigoli som är en slags pasta, trekantiga tonfiskmackan tramezzini och den italienska varianten av tapas, cicchetti.

Venedig har många fina stadsdelar, och tre av de mest populära är Cannaregio, Castello och Rialto. Cannaregio brukar nämnas som det äkta Venedig med mycket historia. Störst är Castello och i Rialto finns både marknader och stadens äldsta kyrka.


Så här tar du dig till hamnen

Hamnens adress
Venezia Terminal Passeggeri I - Marittima
30123 Venezia (VE)

 

Från flygplatsen Marco Polo Airport till hamnen där fartygen avgår är det ca 1,4 mil, vilket tar ca 30 minuter med taxi. Transfer ingår inte i priset.


Har du frågor om våra kryssningar?


Telefon
0771-37 37 37
Måndag-fredag: 8.30-17.00
Lördag: 10.00-14.30
Chatt
Söndag: 10.00-14.30