Kryssning från Cannes

Kryssning från Cannes – lägg till hotellnätter

 

Franska rivieran och Cannes andas glamour, elegans och lyx! Här kan du beundra den ena stora yachten efter den andra i hamnen. Promenera in till citykärnan, slå dig ner på en utomhusservering och beställ in en café au lait.

Cannes har framförallt gjort sig känd för sin filmfestival men har också annat att erbjuda. I själva citykärnan hittar du charmiga caféer längs de färgglada gatorna och pittoreska små torgen. Längs den palmkantade strandpromenaden La Croisette ligger exklusiva boutiquer och lyxiga hotell på rad. I hamnen kan du beundra fantastiska båtar. Vill du dessutom kombinera dagarna med sol och bad finns det flera fina sandstränder. Ta också tillfället i akt och besök någon av grannstäderna Nice, Monaco, Menton eller Antibes över dagen.


Citytips

Moules Frites, ratatouille, råbiff, charkuterier, ostar, rödvin... Det franska köket är klassiskt och i Cannes kan du njuta av riktigt bra sådan. Längs Rue Meynadier och i gamla stan finns flera bra restauranger, många är dessutom riktigt romantiska.

I Cannes är många stränder privata och vill du besöka dem får du betala en avgift och då ingår både solstol och handduk. Både i öst och väst finns stränder som är öppna för allmänheten. Precis nedanför Palais des Festivals ligger den härliga stranden Plage du Casino.


Så här tar du dig till hamnen

 

Hamnens adress
Quai Laubeuf (tender landing pier)
Services Plaisance et Commerce
Port de Cannes Cannes 06400 France

Hamnen ligger mitt i stan och det är ca 8 kilometer till citykärnan. Från flygplatsen Nice Cote d’Azur Airport till hamnen där fartygen avgår är det ca 3 mil, vilket tar ca 30 minuter med taxi. Transfer ingår inte i priset.


Har du frågor om våra kryssningar?

0771-37 37 37 (tonval 1)
Måndag-fredag: 8.00-20.00
Lördag: 10.00-15.00
Söndag: 10.00-15.00