Kryssning från Barcelona

Kryssning från Barcelona

Lägg till hotellnätter och upptäck staden


Varför ska du åka på kryssning från Barcelona?

 

Barcelona är en underbar storstad som bjuder på vackra boulevarder, trånga pittoreska gränder och fantasifull arkitektur. Här kan du dessutom njuta av ett suveränt utbud av konst och kultur, mängder med restauranger och shopping i världsklass.

 

Det som verkligen ger Barcelona sin unika karaktär är Antoni Gaudis färgstarka, modernistiska arkitektur. Mest känd är kanske hans Sagrada Familia – den mäktiga kyrkan som började byggas redan 1882 och som fortfarande inte är färdigbyggd. Stadsdelen Ciutat Vella, även känd som Barri Gòthic, är Barcelonas äldsta del med smala gator och pittoreska gränder. Här finns ett överflöd av barer, restauranger och caféer. Den breda boulevarden La Rambla är en upplevelse i sig och rymmer marknadsstånd, blomsterförsäljare, utställningar och gatuartister. Mitt i staden finns dessutom en lång, härlig sandstrand med både mysiga barer och gourmetrestauranger.


Citytips

Ett glas cava och snittar

Tapas, paella och pinchos – i Barcelona kan du nästan inte gå på en gata utan att hitta restauranger och barer som serverar fantastisk mat. Missa inte heller ett besök i saluhallarna La Boqueria och Mercat Santa Caterina.

En gammal byggnad i Barcelona

Spana efter arkitekten Antoni Gaudís fantasifulla byggnader. Förutom katedralen Sagrada Familia är den mosaikprydda Parc Güell värt ett besök. Andra byggnader är Casa Batlló, Casa Milà och Casa Vicens.


Så här tar du dig till hamnen

Hamnens adress
Puerto de Barcelona
Edifici Portal de la Pau Portal de la Pau
6 Barcelona 08039 Spain

 

Från flygplatsen Barcelona Airport till hamnen där fartygen avgår är det ca 1,3 mil, vilket tar ca 25 minuter med taxi. Transfer ingår inte i priset.


Har du frågor om våra kryssningar?


Telefon
0771-37 37 37
Måndag-fredag: 8.30-17.00
Lördag: 10.00-14.30
Chatt
Söndag: 10.00-14.30