Utflykter i Ao Nang

Passa på att åk på en eller flera utflykter, och upplev mer än bara sol och bad på din resa!

På flera resmål går det att förboka din utflykt redan hemma. Du kan förboka utflykterna oavsett om du reser med Apollo eller inte – antingen här eller via vår app.


Båtutflykt till Hong Island

Utgår från: 

Följ med på en härlig tur med longtailbåt utanför Ao Nang kust. Vi cruisar fram på havet och njuter av det fantastiska landskap som Krabis skärgård har att erbjuda. På Hong Island svalkar vi oss i det turkosa vattnet, och de som är sugna på snorkling kan utforska det spännande livet under ytan.

Vi besöker också Paradise Beach där det finns fina möjligheter för sol, bad och snorkling. Personalen dukar upp en härlig thailändsk lunch på Pak Bia-stranden och kommer göra sitt allra bästa för att skämma bort dig hela dagen. Din uppgift är att njuta av paradiset fullt ut!

Lunch, dryck, entré till nationalparken samt snorklingsutrustning och snorklingsguide ingår i priset.

Vuxna: 634 SEK
Barn: 317 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska, Finska, Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag, Söndag
Boka

Phang Ngas skärgård

Utgår från: 

Följ med till den thailändska skärgården i området Phang Nga! Vi börjar dagen med att ta oss till Naka Cave som ligger dolt bland mangroveskogen. Därefter är det dags att paddla kanot genom den mystiska mangroveskogen runt Lod Nai Cave. När vi återvänder till land besöker vi den muslimska fiskebyn Panyee, som är byggd på pålar i vattnet. Lunchen äter vi på en restaurang på Koh Yao. På vägen tillbaka kommer vi att stanna på någon fin strand för sol, bad och avkoppling.

Lunch, dryck och färska frukt samt inträde till James Bond Island nationalpark ingår i priset. Hjälm och ficklampa finns att låna när vi besöker grottorna.

Vuxna: 1042 SEK
Barn: 648 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Fredag, Tisdag
Boka

Bad och snorkling på Phi Phi Island

Utgår från: 

Följ med på en härlig dag med speedboat där vi besöker de vackra Phi Phi-öarna med ännu vackrare stränder! Under hela dagen kommer vi att göra flera svalkande badstopp!

Första stoppet gör vi på Ao Nui Beach, som är en utmärkt strand för snorkling. Därefter åker vi till den största och mest kända ön – Phi Phi Don. Här kommer det att finnas tid för sol, bad och ännu mera snorkling. Här finns även souvenirbutiker, caféer och restauranger som du får möjlighet att utforska på egen hand. Innan vi åker vidare kommer vi att äta lunch på Bamboo Island.

På vägen till den mindre ön Phi Phi Leh åker vi förbi Monkey Beach. På Phi Phi Leh kommer vi bland annat simma i den turkosa lagunen Pileh Cove. Vi åker även till Viking Cave, som är en grotta med målningar som liknar gamla vikingaskepp. Vi avslutar med att åka förbi Maya Bay Beach, känd från filmen The Beach, som vi ser på håll.

Lunch, dryck och färska frukt samt inträde till Maya Bay Beach nationalpark ingår i priset. På båten finns full snorkelutrustning (mask, snorkel och fenor) att låna.

Vuxna: 1042 SEK
Barn: 648 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag, Onsdag, Lördag
Boka

Båtutflykt till Phi Phi Island

Utgår från: 

Missa inte denna härliga utflykt som passar både barnfamiljer och par i alla åldrar! Vi åker med en traditionell indonesisk segelbåt till de imponerande Phi Phi-öarna. Öarna består av imponerande kalkstensklippor som reser sig rakt upp ur havet och stränderna har fantastisk kritvit sand- Vattnet är alldeles kristallklart med fiskar i regnbågens alla färger – utmärkt för att snorkla!

På vägen till Phi Phi-öarna passerar vi bland annat öarna Poda, Tub och Chicken Island och du kommer att få tillfällen att bada både en och två gånger. Väl framme vid Phi Phi-öarna besöker vi Bamboo Island, Pileh Lagoon och Viking Cave. Vi kommer också att på håll se Maya Beach, som numera är stängd för turister. På tillbakavägen gör vi några sista stopp vid några mindre öar nära Ao Nang.

Entré till nationalparken samt snorklingsutrustning och snorklingsguide ingår i priset.

Under dagen serveras en thailändsk buffé ombord på båten. På vägen hem serveras kanapéer och en cocktail samtidigt som vi njuter av den vackra solnedgången.

Vuxna: 1098 SEK
Barn: 507 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska, Finska, Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag, Tisdag
Boka

Cykelutflykt på Koh Yai Noi

Utgår från: 

Följ med på en härlig cykelutflykt i Krabis vackra landskap. Under dagen kommer vi att komma riktigt nära naturen, och vi cyklar längs risodlingar, mangroveskog och en självförsörjande farm. Här gör vi också ett stopp. Det kommer också finnas tid och möjlighet för svalkande dopp i havet så glöm inte att packa med badkläderna.

Vi kommer att cykla ca 18 kilometer under dagen, och tempot anpassas efter gruppen. Minimiålder är 10 år. Barnpriset är för åldern 10-16 år.

Lunch, cykel, cykelhjälm och vatten ingår i priset. Med på turen finns en engelsktalande lokalguide.

Vuxna: 873 SEK
Barn: 761 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag, Torsdag
Boka

Kajakäventyr i mangroveskogen

Utgår från: 

På den här utflykten kommer vi att utforska den vackra mangroveskogen med kajaker. Vi börjar med åka till den lilla fiskebyn Bor Thor som ligger ca 40 kilometer norr om Krabi, genom regnskog, gummiträd och palmoljeplantage. Väl framme får vi en kajakintroduktion på engelska innan det är dags att paddla iväg.

Kajakerna är det bästa färdmedlet för att undersöka mangroveskogen. Vi kommer även att utforska en havsgrotta och en lagun som ligger inbäddad i regnskog. Därefter paddlar vi tillbaka till Bor Thor och äter lunch. Efter lunchen paddlar vi vidare till Phee Hua Toe Cave, som är en gammal grotta med väggmålningar. På vägen tillbaka till hotellen kommer vi att stanna och bada i bäcken Phu Thara.

Lunch och dryck samt inträde ingår i priset. Torr väska under kajakturen finns att låna.

Vuxna: 620 SEK
Barn: 451 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Söndag, Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag
Boka

Krabi – laguner, heta källor och Tigertemplet

Utgår från: 

Följ med på en härlig och naturskön dag och upplev några av Krabis mest populära utflyktsmål.

Vi börjar dagen med att besöka naturens egna jacuzzis som ligger ca en timmes bussresa från Ao Nang. De heta källorna är perfekt uppvärmda så passa på att njuta av ett dopp! Därefter fortsätter vi till det regnskogen Kao Prak Bang Kram Nationalpark.  Även här finns möjlighet att bada, i de smaragdgröna Emerald-poolerna.

När vi lämnat nationalparken är det dags för thailändsk lunch innan vi åker vidare till Wat Tham Sua – även känt som Tigertemplet. Passa på att vandra de 1237 trappstegen upp till bergstemplet – från toppen är det en spektakulär utsikt. Eller vandra omkring bland templen och upplev hur vardagen för munkarna är.

Lunch, vatten och entré ingår i priset.

Vuxna: 479 SEK
Barn: 366 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Söndag, Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag
Boka

Krabis pärlor – tempel och naturens spa

Utgår från: 

På den här heldagsutflykten får upptäcka några av Krabis riktiga guldkorn – fantastiska landskap, historiska tempel och avkoppling i heta källor.

Dagen startar med ett besök i Wat Tham Sua – även känt som Tiger Cave Temple och ett av landets mest kända tempel. En av höjdpunkterna är den fantastiska utsikten från toppen av bergstemplet som du når efter de 1266 trappstegen. Därefter är det dags att vandra genom den tropiska regnskogen Khao Pra-Bang Khram, som är hem åt flera sällsynta fåglar. Vid de smaragdgröna Emerald-poolerna blir det dags för sköna bad.

Efter lunch är det dags för dagens höjdpunkt – Krabi Hot Springs. Källorna håller en temperatur på ca 42 grader och är ett populärt stopp för både turister och lokalbor, men det fina med denna utflykt är att vi stannar till vid en privat pool och är helt ensamma. Poolerna ligger inbäddad i frodig grönska mitt i djungeln och fungerar som ett spa.

Lunch, vatten och entré ingår i priset.

Vuxna: 564 SEK
Barn: 282 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Halvdag
Avresedag: Torsdag
Boka

Snorkling på Koh Haa Yai

Utgår från: 

Den här utflykten tar oss med på en härlig båttur till paradisstränder och nationalparken Koh Haa!

Vårt första stopp gör vi på en öde strand där vi kommer att sola, bada och snorkla. Därefter åker vi vidare ut till nationalparken Koh Haa, som betyder ”de fem öarna” på thailändska, och ligger mitt ute i havet. Öarna är kända för sitt klara turkosa vatten och vackert skyddade laguner som har en fantastisk undervattensvärld. I det turkosblå vattnet kan du få syn på allt från vackra koraller, trumpetfiskar, papegojfiskar och sköldpaddor.

Vi kommer även att göra ett stopp på Koh Rok som består av två riktiga paradisöar. Stränderna kantas av regnskog och mangroveträd och några meter in i djungel växer enorma banyanträd. Stränderna har kritvit sand och vattnet är kristallklart och fullt med riktiga "Hitta Nemo"-fiskar. Dagens lunch kommer vi att äta på stranden.

Lunch, dryck och färsk frukt ingår i priset. Snorkelutrustning finns att låna ombord på båten.

Vuxna: 1267 SEK
Barn: 817 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Söndag
Boka