Fakta om Salalah

Transfer:

Från flygplatsen till hotellen tar det ca 20-40 minuter.

Ankomst och avresa
I ankomsthallen möts du av en Apollorepresentant med en Apolloskylt som ger dig mer information. Transfertid för hemresan får du av Apollorepresentanten vid ankomst.

Stränder:

I Salalah är sandstränderna ljusa, långsträckta och finkorniga. Starka strömmar och höga vågor kan förekomma.

Nöjen:

Det mesta kvällslivet tilldrar sig på hotellen.

Aktiviteter:

Dykning, snorkling och golf.

Bra att veta:

Oman är ett muslimskt land som förespråkar en konservativ livsstil. Det är respektfullt mot den lokala kulturen att klä sig propert, att undvika att dricka alkohol på allmän plats och att inte visa tillgivenhet offentligt. Täck dina axlar och knän när du vistas utanför hotellområdet och undvik tajta toppar som visar magen eller har en djup urringning. På hotellets privata strand går det bra att använda badkläder som bikini, men på en allmän badplats krävs mer täckande kläder.

Det går inte att köpa alkohol i affärerna i Oman. Alkoholhaltiga drycker serveras dock på alla större hotellkedjor.

Runt den 28 februari 2025 börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period är den lokala kommersen stillsammare. Många affärer håller stängt och du kan uppleva att serviceverksamheten överlag går lite långsammare. Under ramadan är det ytterst ovanligt att alkohol serveras innan solen går ner. På vissa resmål och hotell serveras inte alkohol alls under ramadan, på andra serveras alkohol endast på en specifik plats eller så kan det tillåtas endast på rummet. Under ramadan förekommer ingen underhållning. Även utflykter kan bli påverkade.