klassiska_maträtter_från_milano

Klassiska maträtter från Milano

Många rätter vi äter hemma i Sverige härstammar från Italien, och ännu ett par från Milano. Vi har listat några klassiska rätter från Milano du kan testa under semestern, och var du äter dem bäst.

Panzerotto

En lokal delikatess är panzerotton. En panzerotto ser ut som en liten Calzone-pizza, med olika fyllningar. Den serveras ofta från hål-i-väggen där det knappt finns platser att sitta på, du gör bäst i att ta den to go. Mest känd är bageriet Luini, vars kö ringlar ut från bageriet sedan arla morgonstund. 

Adress: Via Santa Radegonda, 16

Piccata milanese

En piccatta milanese är populär både i Italien och hemma i Sverige, och ursprungligen kommer rätten från Milano. Rätten består av panerat kalvinnanlår, tomatsås och ris eller pasta. På Bebel’s äter du en riktigt god piccata milanese.

Adress: Via San Vittore, 3

Risotto alla milanese

Risotto alla milanese är en klassisk risotto med saffran, vitt vin och avorioris. Legenderna är många om hur rätten ska ha uppstått, men att det var i Milano är alla överens om. Trattoria Masuelli San Marco på Viale Umbria har blivit kända för sin risotto alla milanese.

Adress: Viale Umbria, 80

Ossobuco

Den mest kända grytan i Milano heter ossobuco alla milanese. Grytan baseras på kalvlägg i skivor som bräserats med kryddor, vitt vin och grönsaker. Ossobuco serveras oftast med risotto. En restaurang som blivit känd för sin tillagning av Ossobuco i Milano är La Madonnina.

Adress: Via Gentilino, 6

Pizza Milanese

Pizza Milanese är en smakrik pizza med smak av spenat och gorgonzola. Något som är utstående med pizza från Milano är att den ofta har en papperstunn kant. En av de bästa pizzarestaurangerna i Milano heter Piz.

Adress: Via Torino, 34