Mat på hotellet

Måltider på hotellet

Tycker du också att det är skönt att slippa laga mat eller leta efter restauranger på semestern? På de flesta hotell kan du välja bland flera olika måltidsalternativ när du reser med oss. Här har du en snabbguide över vad som brukar ingå i de olika måltiderna.

Frukost

Smör, bröd, marmelad, kaffe/te och ibland apelsindryck.

Frukostbuffé

En riklig frukost med till exempel ost, skinka, salami, ägg, yoghurt och frukt, olika sorters marmelad, kakor med mera. Lokala variationer förekommer.

Halvpension

Frukost och middag. På vissa hotell kan middag ersättas med lunch. Måltidsdryck ingår som regel inte.

Halvpension inklusive dryck

Frukost och middag. På vissa hotell kan middag ersättas med lunch. Dryck till maten ingår. 

Helpension

Frukost, lunch och middag. Måltidsdryck ingår som regel inte.

All Inclusive

I All Inclusive ingår alla måltider, en del dryck och diverse lokala tilltugg på hotellet. Ofta ingår även andra aktiviteter. De flesta hotell har tillgång till flera restauranger och barer. Omfattningen av och tillgången på dryck och tilltugg varierar mellan hotellen. Oftast gäller den fria tillgången lokalt producerade drycker. Vanligtvis gäller All Inclusive fram till kl. 12.00 avresedagen. För mer detaljerad information om vad som ingår se hotellbeskrivningen. 

All Inclusive Ultra

All Inclusive Ultra innebär oftast ett utökat All Inclusive-program, till exempel i form av drinkar av internationella spritmärken, möjlighet att byta ut buffémåltider mot à la carte-måltider och fler aktiviteter. Ta en titt på hotellbeskrivningen för en mer detaljerad information om vad som ingår.

Jul- och nyårsmiddag

Om du reser under jul- och nyår och köper till måltider kan ibland jul- och/eller nyårsmiddag ingå. Hotellen kallar dessa för "gala dinners" och hur man firar skiljer sig åt beroende på hotell och resmål. På vissa hotell är firandet mycket stort med hög musik och uppträdanden, och på andra är firandet mer småskaligt och lugnare.

 

 

Lägg till måltider

Boka önskad måltidstyp i samband med att du bokar resan eller efteråt genom Min bokning.
 

Redan bokat en resa? 

Lägg till mat på flyget via Min bokning eller ringa oss på 0771-37 37 37.


Inte bokat en resa ännu?

Lägg till måltider på hotellet som tillval när du bokar på apollo.se.

Observera att alla personer på bokningen måste ha samma måltider. Det är inte tillåtet att t ex barn har All Inclusive och vuxna endast frukost. Alla måltider upphör i samband med utcheckning kl. 12.00.


All Inclusive

Reser du med barn eller vill du bara koppla av på semestern – utan att behöva tänka på något annat än att bara ha det bra. Då är All Inclusive helt oslagbart.  

Läs mer om All Inclusive

Frukost i det fria

Finns det något härligare än en hotellfrukost i det fria efter en god natts sömn. Och med en hel dag med sol, bad och äventyr framför sig!

Frukost och middag på Santa Helena Beach