Mat på hotellet

Måltider på hotellet

Tycker du också att det är skönt att slippa laga mat eller leta efter restauranger på semestern? På de flesta hotell kan du välja bland flera olika måltidsalternativ när du reser med oss. Vad innebär halvpension och vad ingår egentligen i All Inclusive? Här har du en snabbguide över vad som brukar ingå i de olika måltidsalternativen. 

Frukost

Smör, bröd, marmelad, kaffe/te och ibland apelsindryck.

Frukostbuffé

En riklig frukost med till exempel ost, skinka, salami, ägg, yoghurt och frukt, olika sorters marmelad, kakor med mera. Lokala variationer förekommer.

Halvpension

Frukost och middag. På vissa hotell kan middag ersättas med lunch. Måltidsdryck ingår som regel inte. 

Halvpension inklusive dryck

Frukost och middag. På vissa hotell kan middag ersättas med lunch. Dryck till maten ingår. 

Helpension

Frukost, lunch och middag. Måltidsdryck ingår som regel inte.

All Inclusive

I All Inclusive ingår alla måltider, en del dryck och diverse lokala tilltugg på hotellet. Ofta ingår även andra aktiviteter. De flesta hotell har tillgång till flera restauranger och barer. Omfattningen av och tillgången på dryck och tilltugg varierar mellan hotellen. Oftast gäller den fria tillgången lokalt producerade drycker. Vanligtvis gäller All Inclusive fram till kl. 12.00 avresedagen. För mer detaljerad information om vad som ingår se hotellbeskrivningen. 

All Inclusive Ultra

All Inclusive Ultra innebär oftast ett utökat All Inclusive-program, till exempel i form av drinkar av internationella spritmärken, möjlighet att byta ut buffémåltider mot à la carte-måltider och fler aktiviteter. Ta en titt på hotellbeskrivningen för en mer detaljerad information om vad som ingår.

Jul- och nyårsmiddag

Om du reser under jul- och nyår och köper till måltider kan ibland jul- och/eller nyårsmiddag ingå. Hotellen kallar dessa för "gala dinners" och hur man firar skiljer sig åt beroende på hotell och resmål. På vissa hotell är firandet mycket stort med hög musik och uppträdanden, och på andra är firandet mer småskaligt och lugnare. På de flesta hotell gäller klädkod, oftast kavaj eller mörk kavaj för män. 

Specialmat och allergi

Kunskapen kring allergi och specialmat är inte så stor på våra resmål som det är här i Sverige. I södra Europa och i andra delar av världen är bland annat glutenallergi mindre vanligt och det är inte många hotell som erbjuder sina gäster glutenfri mat. Några få hotell kan ändå erbjuda viss glutenfri mat men detta inkluderar oftast inte bröd. Utbudet kommer oavsett inte vara lika stort som för icke allergiker. Det kan därför vara bra att ta med sig eget bröd och eventuellt knäckebröd, pasta osv. 

På hotell och restauranger på resmålen kan det vara svårt för personalen att förstå hur viktigt det är att en person som är allergisk får i sig mat denne är allergisk mot. Vi rekommenderar allergiker att vara extra försiktiga och observanta vid beställning av mat, och ställa frågor hur denna är tillagad. 
 

 

Lägg till måltider

Boka önskad måltidstyp i samband med att du bokar din resa.
 

Redan bokat en resa? 

Kontakta oss för att köpa till måltider på hotellet.


Inte bokat en resa ännu?

Lägg till måltider på hotellet som tillval när du bokar på apollo.se.

Observera att alla personer på bokningen måste ha samma måltider. Det är inte tillåtet att t ex barn har All Inclusive och vuxna endast frukost. Alla måltider upphör i samband med utcheckning kl. 12.00.


All Inclusive

Reser du med barn eller vill du bara koppla av på semestern – utan att behöva tänka på något annat än att bara ha det bra. Då är All Inclusive helt oslagbart.  

Läs mer om All Inclusive

Frukost i det fria

Finns det något härligare än en hotellfrukost i det fria efter en god natts sömn. Och med en hel dag med sol, bad och äventyr framför sig!

Frukost och middag på Santa Helena Beach