Resmål på Bali

Vilken del av Bali passar dig bäst?  Är du ute efter utelive och shopping? Eller vackra stränder och snorkling? 

Kuta Bali

Kuta

Kuta på nordvästra Balis är öns största turistort och ett utmärkt ställe för dig som ha en varierande semester. I Kuta finns flera fantastiska sandstränder, schysst surfing, härlig shopping, riktigt bra restauranger och ett hett nöjesliv.

Kuta – staden som aldrig sover

Till Kuta väljer de flesta att resa och det är ett utmärkt val för dig som önskar full aktivitet under semestern. Kuta Beach är den strand på Bali som har mest strandverksamhet och här trivs också surfarna. I Kuta kan du också göra de bästa fynden av souvenirer, kläder, hantverk och mycket mer.

Tuban kallas området mitt i staden, som är en mer stillsam plats där man i sakta mak tar sig ner till stranden och det mer intensiva surfinglivet. Det lugna området Jimbaran ligger strax utanför Kuta och erbjuder områdets bästa stränder. Besök de prisvärda fiskrestauranger som ligger alldeles nere vid vattenbrynet.

Stränder nära Kuta

Inte långt från fartfyllda Kuta på Balis sydkust ligger Legian som i det närmaste är sammanväxt med Kuta. Legian Beach erbjuder samma stora utbud av restauranger, affärer och butiker, även om stämningen är lugnare och mer exklusiv här med många boutiquehotell. Från den fina stranden kan du njuta av stämningsfulla solnedgångar. Ytterligare lite längre norrut ligger Seminyak som är den trendigaste delen av Bali.  Här råder lugnet men du kan fortfarande njuta av bra restauranger och shoppa i exklusiva butiker.

Nusa Dua

Nusa Dua

Låter lyx, strandliv och avslappning som en bra kombination? Då kommer du helt klart att trivas i Nusa Dua. Nusa Dua är byggt som en stor resort med femstjärniga hotell, vackra parker, golfbanor och Balis kanske bästa strand.

Fina Nusa Dua Beach

Nusa Dua är mest känd för sin vackra strand med härlig vit sand. Här kan du också ägna dig åt windsurfing, vattenskidor och jet ski-turer. Nusa Dua är också en populär ort för surf. Här blir vågorna stundtals riktigt stora – perfekt för att fånga vågorna! Bäst vågor för surfing finns mellan november och mars.

Några kilometer från Nusa Dua Beach ligger Geger Beach – en strand som brukar beskrivas som Balis gömda paradis.

Nöjen och shopping i Nusa Dua

Vill du lämna resorten Nusa Dua ett tag finns det mycket nöjen. På shoppinggatan Jalan Pantai Mengiat finns något för alla. Gatan är 1,5 kilometer lång och fylld med konstaffärer, småbutiker och barer. I det gigantiska köpcentret Bali Collection i Nusa Dua finns affärer av alla slag och flera restauranger med underhållning. Vill du köpa hem en touch av Bali – besök marknaden Padi Art Market där härliga skönhetsprodukter, smycken och hantverk säljs.

Sanur Bali

Sanur

En resa till Sanur på Bali passar särskilt bra för dig som vill ta det lugnt och upptäcka det genuina Bali, med dess traditionella marknader och vackra stränder.  

Den lugna turistorten Sanur, norr om Nusa Dua på Balis sydöstra sida, präglas av en skönt avslappnad stämning. Även om avkoppling kommer i första rummet behöver du inte sakna något på semestern – strandpromenaden kantas av ett bra utbud av restauranger, barer och butiker. Inne i byn finner du också små hantverksbutiker.

Barnvänliga Sanur Beach
Sanur är ett populärt resmål bland barnfamiljer – den palmkantade stranden är nämligen långgrund och skyddas från dyningar av ett snorkelvänligt korallrev. Att den är en hel halvmil lång gör inte saken sämre – här finns gott om badglädje för både stora och små. För ett mer aktivt strandliv kan du snorkla vid korallrevet eller ägna dig åt vattensporter som surfing och kitesurfing.

Utflykter från Sanur
Från Sanur kan du lätt ta båten över till den lilla ön Lembongans kritvita stränder. Med snabbåt tar det en halvtimme, sedan kan du ägna hela dagen åt bad, snorkling och surfing i det kristallklara vattnet. Natursköna Gili Islands, med Gili Trawangan i spetsen, är ett annat omtyckt utflyktsmål en bit längre bort.

Mer shopping och nöjen i Kuta
Nattlivet i Sanur är lugnt och rör sig huvudsakligen kring små barer och restauranger. Vill du ha mer att välja på, både när det gäller shopping och nattliv, rekommenderar vi att du tar en taxi till Kuta, som är Balis största turistort. Taxituren tar ca 20 minuter, och som det mesta på Bali är det billigare än hemma.

Tanjung Benoa

Tanjung Benoa

Tanjung Benoa, som gränsar till Nusa Dua, var en gång en sovande fiskeby, men har med tiden förvandlats till en charmig resort med lyxiga hotell, privata villor, fina skaldjursrestauranger, caféer och massor av vattensporter längs stranden.

Snorkla och dyk
I den mysiga hamnen samsas traditionella fiskebåtar med lyxyachter, och utanför kusten ligger ett korallrev som bjuder på en fantastisk variation av färgglada fiskar. Hit är det lätt att ta sig ut för en snorklingstur. I området finns också flertalet dykcenter där man kan boka dykturer eller hyra utrustning.

Shopping i Tanjung Benoa
I Tanjung Benoa finns utöver hotellbutikerna en del mindre affärer där du kan handla textil, läder, heminredning, silversmycken, surfprylar och lokala hantverk. Ett större shoppingutbud hittar du i Kuta, Ubud och Denpasar. Priserna på Bali är låga, och ännu billigare blir det så klart om man prutar.

Jimbaran

Jimbaran

Jimbaran är destinationen för den sanna livsnjutaren. Jimbaran ligger söder om Kuta och är känt för sina fina stränder. Här finns en lång strandremsa med vit finkornig sand. Vattnet här är lugnt att simma i och passar särskilt bra för barn. I Jimbaran är det lätt att bara vara, och kvällarna spenderas med fördel på stranden med den vackra solnedgången som kuliss. 

Färsk fisk och skaldjur i Jimbaran

Maten på Bali består ofta av härliga färger och goda smaker. I Jimbaran finns flera möjligheter att njuta av det lokala köket. Tidigt på morgonen kan du besöka fiskmarknaden i Jimbarabukten, där färsk fisk grillas på plats. Längs stranden finns också flera olika restauranger där du kan se ut över solnedgången på kvällen.

Utflykter från Jimbaran

Till Jimbaran åker du för återhämtning i lugn och ro. Här existerar inte stress – bara semesterlunk. Vill du se mer av Bali under resan har du nära till mycket från Jimbaran. Balis mest kända tempel, Uluwatu, ligger i närheten och lyxresorten Nusa Dua med öns största shoppingcenter ligger cirka femton minuter bort.