Vackert vattenfall på Bali

Djur och natur på Bali

Med regnskog, vulkaner och vattenfall är Bali en grön och vacker ö. Det ger möjligheter till spännande upplevelser och nära möten med djur och natur.

Apor_på_Bali

Tropiskt regnskogsklimat

En stor del av Bali består av regnskog. Att gå på en hiking-tur är därför en fantastisk upplevelse. Tack vare det tropiska klimatet finns det också en hel del vattenfall på Bali. Sekumpul Waterfall är ett sevärt vattenfall på norra Bali, som egentligen är ett område som består av hela sju vattenfall. Promenaden till vattenfallet går förbi vackra risfält, över en flod - allt i en djungelliknande miljö. En av de mer okända vattenfallen på Bali är Bhuana Sari Waterfall, runt 2,5 timmar från Denpasar. Tvillingvattenfallen Banyumala Twin Waterfalls är också en vacker syn, som ligger i området Buleleng. Buleleng är känt för att vara ett riktigt näste för vattenfall - vill du ta flera vattenfall i ett stöp är det alltså hit du ska åka! 

Stor mångfald av marina arter

Området Coral Triangle är det område som har högst biologisk mångfald av marina arter, och Bali tillhör Coral Triangle. Det är därför ett fantastiskt hav att dyka i, och för att få se särskilda arter. Delfiner trivs också i Indiska Oceanen, nära Lovina på Balis nordkust finns det extra stor chans att se dem på nära håll.

Djur på Bali

Att Bali och Indonesien fullkomligt svämmar över med olika djurarter är något som är säkert. Under en dag kan du få syn på grodor, syrsor, paddor och geckoödlor.

På Bali finns det nästan 300 olika fågelsorter, varav flera utrotningshotade arter. Däribland finns fågelarten Balistare, som bara finns på nordvästra Bali, i Bali Barat National Park. Ett annat flygande väsen är flygande hundar, stora fladdermöss. De flygande hundarna är inte farliga och brukar i regel vara mer rädda för människor än vice versa.

Apor är en vanlig förekomst på Bali. En plats där du garanterat får se apor på nära håll är i Ubuds Monkey Forest. Här bor i runda slängar 700 apor bland palmer, tempel och stora träd. Köp med dig bananer och mata aporna om du får chansen, men håll hårt i dina värdesaker – aporna är kända tjuvar!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Bali, hitta och boka en resa till Bali eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Bali

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, bästa naturupplevelserna, härliga exotiska smaker och mycket mer!

Se alla våra restips för Bali

Bali

  • Härliga sandstränder
  • Fantastiska sevärdheter
  • Magiska naturupplevelser
Se alla resor till Bali

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här