Fakta om Kuta

Elektricitet:

220V/230V, 50Hz. Adapter krävs.

Stränder:

Stranden Kuta Beach är ca 15 kilometer lång och upp till 100 meter bred. Det är stor skillnad mellan ebb och flod, och det kan bli höga vågor vilket i sin tur kan bidra till grumligt vatten.

Nöjen:

Flera hotell har musikunderhållning på kvällarna, och det hetaste nöjeslivet hittar du i Kuta och Legian Beach.

Kommunikationer:

Lokalbussar trafikerar Bali, dock utan tidtabell. Gott om taxibilar, som är ett billigt transportmedel.

Aktiviteter:

Dykning, snorkling, surfing samt segling. På Bali finns 3 stycken 18-håls golfbanor samt en 9-håls bana. Flera hotell har tennis- och squashbanor.

Bra att veta:

Det balinesiska nyåret, Nyepi, firas den 3 mars 2022. Nyepi, som även kallas Balinese Day of Silence, är en helgdag och hinduistisk högtid som firas över hela ön. Under Nyepi ägnar sig balineserna åt meditation och självreflektion. Kvällen innan Nyepi förekommer parader och ceremonier på ön. Under det balinesiska nyåret får man inte bada i havet, och bör inte heller lämna hotellområdet. Internet kan ligga nere i vissa områden, likaså lokal-tv och radio. På 4- och 5-stjärniga hotell har restauranger och barer vanligtvis öppet som vanligt, medan det på 3-stjärniga hotell kan förekomma kortare öppettider. Firandet börjar 06.00 på morgonen och slutar 06.00 morgonen därpå.