Saker att göra i Vrachos - restips Apollo.se

Saker att göra i Vrachos

Semesterdagarna i Vrachos är lugna och här händer inte så mycket. Vill du ha saker att göra rekommenderar vi att du hyr bil och tar dig runt i det vackra Epirusområdet. Besök Parga som ligger vackert inne i en bukt eller kör inåt landet till landskapet blir bergigt och vägarna som serpentiner. Eller boka en utflykt och ta dig till någon av de Joniska öarna. Här har vi samlat våra favorittips. 

Parga

Stadsliv i Preveza

Vill du uppleva lite mer liv än vad Vrachos har att erbjuda? Hoppa på lokalbussen till Preveza för en dag. Staden är en typisk grekisk stad med charmiga gränder och bra utbud av tavernor och barer. Strosa längs hamnen eller köp med dig lokala godsaker som oliver och oljor i de små butikerna.

Båtutflykt till Joniska öarna

Vill du åka över till någon av de Joniska öarna? Med Apollo kan du boka utflykter till vackra Kefalonia och Lefkas eller till de små pittoreska öarna Paxos och Antipaxos. Här kan du enkelt förboka någon av våra utflykter

Semesterpärlan Parga

Parga är en riktig semesterpärla och vårt tips är att du lägger i alla fall en semesterdag på att åka hit. Staden är byggd likt en amfiteater ner mot byn, och överallt runt staden finns stora olivlundar. Längs hamnen ligger tavernor och barer på rad och går du in bland gränderna kan du hitta både butiker och restauranger. Lägger du en hel dag här kan vi rekommendera den vackra Valtos Beach som ligger på andra sidan ruinen, strax norr om staden. Att gå till stranden tar ca 30 minuter men det går också bra att ta en taxibåt från piren. Det kostar lite men är ett kul sätt att förflytta sig. Ett annat tips är stadsstranden Krioneri Beach som ligger mitt i Parga, med möjlighet att hyra solstolar och paraplyer. Från stranden kan du simma över till den lilla kyrkbebyggda ön Panagia. Till Parga tar du dig enklast med lokalbuss eller med hyrbilen.

Zalongomonumentet

Vill du få in några sevärdheter på semestern? Två mil från Vrachos ligger Zalongo-monumentet. Monumentet restes under 1950-talet till minne av de kvinnor och barn som 1803 begick självmord här genom att hoppa utför berget. Turkar hade invaderat byn och istället för att bli slavar valde kvinnorna och barnen sitt eget öde. Eftersom de står högt uppe så kan du se fram emot en härlig utsikt.