Fakta om Skopelos

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Viktig transferinformation: läs mer om transfer till Skopelos.

Stränder:

I Skopelos stad finns en liten klapperstensstrand som ligger vid hamnen. Stranden är en offentligt strand och i början och slutet av säsongen finns det inga solstolar eller parasoll där. Under högsäsong finns det vissa tavernor som tar fram solstolar och parasoll för sina besökare. Från Skopelos stad går det bussar till många av öns fantastiska stränder. Missa inte chansen att besöka stränder som Stafylos, Glysteri, Limnonari och Kastani beach. Limnonari Beach, ca 10 km från Skopelos stad, är omtalad som den bästa stranden på ön med finkornig sand och kristallklart vatten. Den bästa möjligheten för att komma runt och se så mycket som möjligt av ön är att hyra en bil på Skopelos. Läs mer om Skopelos finaste stränder.

Nöjen:

Nöjeslivet koncentrerar sig till barer och restauranger som ibland bjuder på levande musik. Publiken tenderar att vara åt det mognare hållet. Utanför Skopelos stad finns ett diskotek.

Kommunikationer:

Lokalbussar med bra förbindelser med stränderna och orterna på sydvästkusten. Taxistation finns i hamnen. Uthyrning av bilar, cyklar och mopeder. Båtförbindelser med bland annat Volos, Agios Konstantinos samt öarna Skiathos och Alonissos.

Bra att veta:

Ev. avgift för luftkonditionering och deponering betalas direkt till hotellet.