Fakta om Mykonos

Valuta:

Euro (EUR).

Äta ute:

Middag på enklare taverna ca 200 kronor/person. En öl kostar ca 45 kronor. En tvårätters middag inklusive dryck på bättre restaurang ca 500 kronor/person.

Stränder:

Mykonos har 20 stycken fantastiska stränder. Långa breda sandstränder breder ut sig utanför staden. Paradise, Super Paradise, Plati Gialos och Elia är bara några av dem.

Nöjen:

I Mykonos stad finns ett stort utbud av bra restauranger, barer och nattklubbar som har öppet till småtimmarna.

Kommunikationer:

Lokalbussar och taxibilar. Färjeförbindelser med grannöarna och Aten. Bilar och mopeder finns att hyra. Taxibåtar mellan de olika stränderna under högsäsong.

Aktiviteter:

Vattensporter som exempelvis windsurfing. I Plati Gialos finns ett dykcenter. Ridning och go cart är också populärt på ön.

Bra att veta:

Under högsäsong är det mycket folk på Mykonos, därför rekommenderar vi att du bokar middagsbord om du planerar att äta i Mykonos stad. Det finns ett begränsat antal taxibilar på ön och de kan inte bokas utan bara beställas direkt, vilket ibland medför långa väntetider.

Mykonos är en exklusiv ö och prisnivån är generellt sett högre här än på andra grekiska öar. Kvaliteten på mat och dryck håller dock en mycket hög standard.