Fakta om Gouves

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Från Heraklions flygplats till våra hotell i Gouves tar det ca 20 minuter. I vissa fall samkörs busstransfer med Kokini Hani, och då kan transfertiden bli lite längre. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder:

Det finns en lång sandstrand i Gouves, delvis med sten- och klippbotten, badskor rekommenderas. Vid stranden finns solstolar och parasoller att hyra. Nedanför hotell The Island finns gratis solstolar för hotellets gäster. Det finns även flera mindre laguner med möjlighet att hyra solstolar och parasoller. Undervattensströmmar förekommer tidvis.

Hotellen som ligger vid stränderna på Kreta arrenderar området av kommunen och därför tillkommer det ofta en extra avgift för solstolar och parasoller.

Nöjen:

Längs huvudgatan och vid stranden finns caféer och tavernor. För ett större utbud av restauranger, barer och shopping rekommenderar vi Hersonissos som ligger ca fem kilometer bort.

Kommunikationer:

Från Gouves går lokalbussen från huvudvägen till både huvudstaden Heraklion och orterna Hersonissos, Malia och Agios Nikolaos (samma riktning).