Utflykter och äventyr

Utflykter och äventyr

För naturälskaren är Karpathos ett riktigt drömrike, med mycket att utforska såväl på ön som i dess närhet.

Ön Chalki utanför Rhodos

Ön Chalki

Chalki ligger strax utanför Rhodos och är mest känd som freds- och vänskapsön. Denna unika plats har egentligen bara en stad – Nimporio – som har ett enastående läge på en sluttning mot havet. Chalki har knappt 300 invånare och tidigare har det varit ett ganska begränsat utbud, men varje år lockas fler och fler ungdomar hit och allt eftersom turismen ökar dyker flera tavernor och barer upp. Men det som gör ön allra mest speciell är kanske ändå det faktum att det inte finns någon biltrafik här, vilket gör ön till ett guldkorn när det kommer till avkoppling. Du kan ta båten från hamnen i Pigadia direkt till Chalki. 

Kasos

Sydväst om Karpathos ligger ön Kasos, som precis som resten av öarna i området varit besvärat av pirater genom tiderna. Invånarna på Kasos var förr kända för att vara skickliga fartygsbyggare. På grund av detta attackerades ön 1824 av Turkiet och Egypten – en attack som ledde till att ön brann ner. Sedan dess har fartygstillverkningen avstannat helt. Men det finns fortfarande mycket att se här. Ön bjuder på en fantastisk natur med iögonfallande bergslandskap, rik flora och spännande fågelarter. Du kan ta världens kortaste flygtur hit från Karpathos – en resa som tar totalt fyra minuter.

Njut av utsikten

Karpathos är unikt när det kommer till naturscenerier. Karpathos mest slående utsikt får du om du tar dig upp på öns högsta berg, Kali Limni. Det går att köra en bit upp, men vill du komma till toppen får du gå till fots. Ta med bra promenadskor om du vill ge dig ut på vandringsäventyr. 

Upptäck Saria

Saria ligger norr om Karpathos så vi når ön enklast genom att ta båten längs östkusten till Palatiastranden. Det sägs att Saria en gång var en del av Karpathos och först skildes från ön vid en stor jordbävning. Sarias skönhet är slående med dess klara vatten vid stranden som lockar till svalkande badeskapader. För den äventyrslystne kommer det finnas tillfälle att följa med på en vandring där vi bland annat ser ruiner och byggnader daterade till 2000 f.Kr. Vi besöker också öns välskulpterade berg och förundras över hur mäktigt det reser sig mot molnen.

Se dig om i ditt eget tempo

Det viktigaste att packa med sig på semestern är nyfikenhet – och vad kan vara ett bättre sätt att få utlopp för den än en egenkomponerad upptäcktsfärd. Hyr en bil eller moped via oss och åk runt denna fantastiskt vackra ö och besök någon av Karpathos alla stränder. Du finner helt säkert din egen pärla. 

Läs mer och boka en hyrbil


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Karpathos, hitta och boka en resa till Karpathos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Karpathos

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, härligaste sevärdheterna, den bästa maten och mycket mer!

Se alla våra restips för Karpathos

Karpathos

  • Lugn ö med vacker natur
  • Mysiga bergsbyar
  • Genuin grekisk atmosfär
Se alla resor till Karpathos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här