Utsikt över huvudorten Chora på Ios

5 anledningar att resa till Ios

- våra bästa tips!

Varför ska man åka till Ios? Anledningarna för att välja Ios inför din nästa resa är många. Ios lockar bland annat med vackra stränder, ett pulserande nattliv, härliga naturupplevelser och mycket mer! Här har vi valt att lista några av anledningarna för att välja Ios i sommar. 

1. Fantastiska stränder

På Ios väntar härliga stränder med mjuk sand och kristallklart vatten. Det sägs att det finns över 40 olika stränder på ön, så det finns garanterat en strand för alla smaker. Många av stränderna passar perfekt både för avkopplande dagar i solstolen, härlig snorkling eller fartfyllda vattensporter.

2. Pulserande nattliv

Ios är känt för sitt livliga nattliv, under sommarmånaderna fylls ön med partysugna besökare från världens alla hörn. Många kommer till Ios just för att uppleva nattlivet, i den populära huvudorten Chora ligger de flesta av öns nattklubbar och barer där du kan dansa till långt in på småtimmarna.  

3. Härlig vandring

För dig som vill utforska ön till fots finns det flera natursköna vandringsleder att upptäcka. En av de populäraste vandringslederna på Ios är den som går mellan huvudorten Chora och ruinerna i Paleokastro, väl framme vid ruinerna bjuds du på en magisk utsikt över ön. 

4. Bra restauranger

Det finns gott om restauranger på Ios, oavsett om du är sugen på långa tavernakvällar eller bara ta en gyros i förbifarten. Här finns något för alla smaker med allt ifrån traditionella tavernor och trendiga restauranger till små snabbmatshak. 

5. Kultur- och historieupplevelser

Det finns mycket att se och uppleva för den kultur- och historieintresserade. Ios historia sträcker sig tillbaka till antikens Grekland, ruinerna från den antika staden Paleokastro är ett måste att besöka under din semester. Runt om på ön finns även många och vackra kyrkor och kapell som är väl värda ett besök, bland annat kyrkan Panagia Gremniotissa som ligger på toppen av en kulle i Chora. Ge dig upp till kyrkan strax före solen går ned och njut av den magiska solnedgången.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Ios, hitta och boka en resa till Ios eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Ios

Här hittar du våra bästa tips på de trevliga restauranger, härliga stränder, spännande sevärdheter och mycket mer!

Se alla våra restips för Ios

Ios

  • Vackra solnedgångar
  • Härliga stränder och klarblått vatten
  • Kombinera med Santorini
Se alla resor till Ios

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här