Därför ska du resa till Ras Al Khaimah

Solsäkert, fantastiska stränder, kristallklart vatten, vajande palmer, prisvärda hotell och spännande utflykter! Här har vi listat flera anledningar varför du ska åka till Ras Al Khaimah i vinter. 

Doubletree by Hilton Marjan Island Resort & Spa Njut av kritvit sand, det glittrande havet och lev det ljuva livet i Ras Al Khaimah

 

1. Härliga stränder

Ras Al Khaimah's långa kustremsa bjuder på härliga, kritvita stränder och kristallklart vatten. Här finns både populära stränder och en hel del orörda stränder att utforska som passar såväl soldyrkaren som den aktive semesterfiraren som föredrar snorkling eller vattensporter. 

 

2. Solsäkert

Ras Al Khaimah är solsäkert och det regnar sällan. Hit kan du resa året om, men somrarna blir ofta väldigt varma med temperaturer över 40 grader. Visste du att det är vanligt att poolerna i Förenade Arabemiraten kyls ner med is? 

 I Ras Al Khaimah kan du välja mellan många läckra hotell med privata sandstränder, härliga poolområden och riktigt bra restauranger

3. Bo med stil på prisvärda hotell

I Ras Al Khaimah har du möjlighet att bo både strandnära och med härliga poolområden som passar såväl barnfamiljen som paret. Här kan du verkligen skämma bort både dig själv och hela familjen på något av våra hotell! Varför inte börja dagen med ett dopp i poolen och koppla av en stund i solstolen, sedan är det bara att traska rakt ned på den privata sandstranden.

 

4. Fartfyllda aktiviteter

Det vackra ökenlandskapet runt Ras Al Khaimah är något utöver det vanliga och att beskåda sanddynorna är nästan ett måste, detta gör du allra bäst på en fartfylld ökensafari. Väljer du den här utflykten kommer du färdas fram i en jeep över det magiska ökenlandskapet, flera stopp i öknen görs givetvis under turen. En rolig upplevelse och ett minne för livet! I Ras Al Khaimah kan du även testa zipline och klättra i Jebel Jais-bergen.

 

Boka en kombinationsresa och bo en vecka i Ras Al Khaimah med sol & bad och en vecka i metropolen Dubai och upplev alla häftiga sevärdheter

5. Kombinera med minnesvärda upplevelser i Dubai

Få det bästa av två världar genom att boka en kombinationsresa! Bo en vecka på ett av våra hotell i Ras Al Khaimah, och byt sedan emirat och bo en vecka i metropolen Dubai. Du kan även välja att bo på ett hotell mitt ute i öknen. Läs mer om våra kombinationsresor i Förenade Arabemiraten.

Du kan även åka på dagsutflykt från Ras Al Khaimah till Dubai och uppleva alla storslagna sevärdheter. Här kan du se alla våra utflykter i Ras Al Khaimah.
 

6. 7000 år spännande historia

I jämförelse med både Dubai och Abu Dhabi kan genuina Ras Al Khaimah stoltsera med en 7000 år gammal historia. Emiratet är ett av få som varit bebodda ända sedan bronsåldern, vilket gör att det finns en hel del intressanta och historiska sevärdheter. Du kan bland annat besöka fortet Dhayah Fort som byggdes under 1500-talet. 

Låt barnen ha skoj med favoriterna Polly & Mino på Doubletree by Hilton Marjan Island Resort & Spa

7. Glada barn - glada föräldrar

Reser du med barn ska du spana in vårt Apollo Mondo Family-hotell Doubletree by Hilton Marjan Island Resort & Spa. Här väntar flera pooler, ett piratskepp med vattenrutschkanor, restauranger från världens alla hörn och självklart barnens favorit – Club Polly & Mino.

Barnen kan även lära sig simma i Swim School by Apollo, vår egen simskola med skandinavisktalande instruktörer, och kan ta simmärken som Baddaren och Simborgarmärket.

I Ras Al Khaimah får ni en familjesemester att minnas! 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Ras Al Khaimah, hitta och boka en resa till Ras Al Khaimah eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Ras Al Khaimah

Här hittar du våra bästa tips på fartfyllda aktiviteter, härliga stränder, intressanta sevärdheter och mycket mer!

Se all våra restips för Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah

  • Fantastiska stränder med kristallklart vatten
  • Härliga äventyrs- och friluftsaktiviteter
  • Historiska sevärdheter 
Se alla resor till Ras Al Khaimah

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här