5 fina stränder i Abu Dhabi

Solsäkra Abu Dhabi bjuder på härligt vita sandstränder, fint turkost vatten med behagliga vattentemperaturer året om! Koppla av med en bok i solstolen, testa på vindsurfing eller varför inte snorkla och upptäcka djurlivet under ytan i det kristallklara vattnet som Persiska viken bjuder på. I Abu Dhabi fungerar många av de större hotellen vid stranden som "beach clubs" där du kan betala för ett dagspass och åtkomst till deras strandfaciliteter. 

1. Saadiyat Public Beach

Längtar du till turkost kristallklart vatten och en härligt vit sandstrand? Då rekommenderar vi att du besöker Saadiyat Public Beach under din semester i Abu Dhabi. Stranden passar både dig som vill ha total avkoppling i solstolen med en bra bok och för dig som önskar lite mer fart och fläkt där roliga aktiviteter som segling och vindsurfing erbjuds. Träbryggor leder badgästerna över sanddynorna till stranden, detta är en av flera åtgärder för att skydda den utrotningshotade havssköldpaddan som årligen lägger sina ägg här. 

2. Soul Beach

På ön Saadiyat hittar du en av de absolut finaste stränderna i Abu Dhabi, här kan du njuta av den magiskt pudervita sandstranden som sträcker sig ungefär en kilometer längs med öns kust. Om du blir sugen på något att äta eller dricka, finns det gott om trevliga matställen i nära anslutning till stranden där du kan slå dig ned för en lunch eller något svalkande att dricka. 

Corniche beach, Abu Dhabi

3. Corniche Beach

Corniche beach ligger bara ett stenkast från Abu Dhabi's myllrande gator och är mer än bara en fantastiskt vit sandstrand med härligt turkost vatten, här får du även njuta av en makalös utsikt över Abu Dhabi's mäktiga skyline. Du kan även trosa längs med den långa och härliga strandpromenaden, eller varför inte slå dig ned på någon av de närliggande restaurangerna. Vissa delar av Corniche Beach är privata och tillhör olika hotell, som bland annat Radisson Blu Hotel & Resort Abu Dhabi Corniche, som ligger i direkt anslutning till stranden. 

4. Nurai Island

En kort båtresa från Saadiyat Island ligger den vackra och kanske mest exklusiva stranddestinationen Zaya Nurai Island som bjuder på Instagramvänliga stränder och miljöer. Ett besök på den här paradisön måste finnas med på din bucketlist och hit kan du köpa ett dagspass och spendera hela dagen. Här kan du njuta av total avkoppling i solstolen eller varför inte snorkla i det kristallklara turkosa vattnet och för den aktive erbjuds olika vattensporter som bland annat kajak och SUP.  

5. Al Bateen Beach

Gillar du mer än att bara slappa i solstolen erbjuder Al Bateen Beach många roliga strandaktiviteter, här kan du bland annat spela volleyboll eller testa på någon vattensport som SUP eller kajakpaddling, perfekt för hela familjen! Tillskillnad från många andra stränder är det heller ingen entréavgift för att besöka stranden och blir ni hungriga finns flera food trucks intill stranden. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Abu Dhabi, hitta och boka en resa till Abu Dhabi eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Abu Dhabi

Här hittar du våra bästa restips för solsäkra Abu Dhabi som förutom högklassig shopping även bjuder på vackra stränder, fantastiska sevärdheter och mycket mer. 

Se all våra restips för Abu Dhabi

Abu Dhabi

  • Solsäkert
  • Kombinera storstad med strandliv 
  • Modern lyx som möter kultur och tradition
Se alla resor till Abu Dhabi

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här