Vy över Saigon

Upptäck Saigon

Upptäck Saigon

Livliga Saigon i Vietnam är en stad som är till för att upptäckas. Men myllrande storstäder väcker också många frågor. När är den bästa tiden att åka hit? Var ska man bo? Och hur tar man sig egentligen över gatan? Läs våra tips om hur du bäst upptäcker Saigon!

Saigon eller Ho Chi Minh City?

Även om Saigon är den mest använda benämningen bland den myllrande stadens invånare, är det formella namnet faktiskt Ho Chi Minh City. Namnet kommer från landets dåvarande ledare (1890-1969) Ho Chi Mihn, som även var grundare av kommunistpartiet i Vietnam. Dock anses det mer hövligt att använda det formella namnet. Saigon är är Vietnams största stad sett till population, men är faktiskt inte landets huvudstad. Den äran går nämligen till Hanoi i norra Vietnam.

Den bästa tiden att åka till Saigon

Undrar du när det är den bästa tiden att åka till Saigon? Saigon har bara två säsonger: torrperiod och regnperiod. Temperaturen är varm året runt med en medeltemperatur på 28°C. Torrperioden håller i sig från december till april, och detta anses vara den bästa tiden att besöka Saigon, även fast det är den varmaste perioden på året. Regnperioden vara från maj till november och då är luftfuktigheten på sin högsta nivå med en del regn. 

Läs mer och se genomsnittsvädret månad för månad i Saigon här!


Var ska man bo i Saigon?

För att du så enkelt som möjligt ska kunna upptäcka Saigons alla sevärdheter, restauranger och marknader är det bra att bo centralt.

Saigon trafik

En känsla av Saigon

Hur är egentligen Saigon som stad att turista i? Här råder en alldeles speciell känsla, där den omtumlande historian ständigt är närvarande, samtidigt som modernitet och lyx växt fram genom åren. Här blandas höghus och eleganta restauranger med gatukök och fiskmarknader, där ljudet av de brummade mopedströmmarna och lukten av nylagad mat skapar en atmosfär som inte går att hitta någon annanstans. Sevärdheterna kommer från olika tidsepoker, där du kan upptäcka allt från reliker från 2879 f.Kr och byggnader från den franska kolonialtiden, till krigsefterlämningar från Vietnamkriget som tog slut 1975. Saigon är en stad som är till för att upptäckas, där det är enkelt att fylla dagarna med spännande aktiviteter.

Att ta sig över gatan i Saigon

Det är mycket trafik i Vietnam – men framförallt i Saigon! Gatorna är fullproppade av brummade mopeder och vill du ta dig över gäller det att ha is i magen. Den stående regeln för turister är att lämna trottoaren i lugn takt och fortsätta över i gatan i samma takt utan att stanna eller vända om. De vietnamesiska förarna är nämligen vana vid att köra runt hinder och om du går i samma takt hela tiden så vet de var du är. Dock är det självklart alltid viktigt att titta åt trafikens håll och göra sig synlig. Ett tips är att följa efter lokalbefolkningen som är vana i trafiken och ofta vinkar med sin hatt eller paraply.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Saigon, hitta och boka en resa till Vietnam eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Saigon

Vad finns att göra i Saigon och vilka sevärdheter får man inte missa? Här har vi samlat alla våra bästa tips inför din resa till Saigon!

Se alla våra restips för Saigon

Vietnam

  • Fina sandstränder och magisk natur
  • Intressant kultur och historia
  • Fantastisk mat
Se alla resor till Vietnam

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här