Upptäck Mallorcas vackra natur

Mallorca är en ö som erbjuder många naturupplevelser, vackra vyer och ett varierat landskap. Här hittar du mysiga botaniska trädgårdar att koppla av i, spännande grottor att utforska, en ståtlig bergskedja och många naturreservat både på land och till havs. Längs med den slingrande vägen från Andraxt till Valldemossa får du många fina naturupplevelser och möjlighet att ta de perfekta semesterbilderna. Mallorca erbjuder även fler härliga vandringsleder!

Svindlande utsikter från Formentor

Halvön Formentor är den dramatiska yttersta spetsen av Serra de Tramuntana. Här finns vacker tallskog, doftande oregano, kaktusar och palmer. Vägen ut hit är en serpentinväg med många tvära kurvor i ett dramatiskt landskap. Glöm inte att stanna till vid utsiktsplatserna. Längst ut på halvön kan du beskåda den vackra fyren med silvertak. På en klar dag kan man se ända till grannön Menorca.

Nationalparken Cabrera

Bara en timmes båttur från Mallorca ligger det spännande naturområdet Cabrera, som består av öar och kalkklippor, och sedan 1991 är nationalpark. Förutom den speciella naturen här finns det också intressanta kulturella platser att besöka, till exempel en borg från 1300-talet. Båtutflykter hit utgår från Mallorcas södra kust, Colónia de Sant Jordi. Välj mellan en lugn och avkopplande heldags-tur till ön eller en mer fartfylld upplevelse runt om ön med speedboat.

S'Albufera naturpark

Få saker kan vara så avslappnande som fågelskådning. I S'Albuferas naturpark i Playa de Muro finns över 200 fågelarter, 1 500 olika växter, sköldpaddor och grodor. Området är också perfekt för lugna promenader. Parken är öppen från 9.00 till 18.00. Det är gratis inträde men tillstånd måste hämtas i receptionen före 16.00. Tel: +34 971 892 250.

Botanicactus

Söder om Cala d'Or hittar du en lugn och mysig botanisk trädgård, som är en av Europas största. Här kan du vandra runt i den avkopplande miljön bland kaktusar, örter, träd och blommor. Under juni, juli och augusti har Botanicactus öppet på vardagar från 9.00 till 19.30 samt på helger från 9.00 till 14.00. Adress: Ses Salines-Santanyí km 1, Ses Salines.

Drakgrottorna

Mallorcas mest kända sevärdhet är dessa fantastiska droppstensgrottor. Här möts du av en alldeles magisk stämning bland flera tusen år gamla stenformationer. En av världens största underjordiska sjöar, Martelsjön, 177 meter lång och över 12 meter djup på vissa ställen, finns här. Längst in i grottorna kan du slå dig ner i amfiteatern där det bjuds på en ljusshow till klassisk musik. Musiken spelas av en kammarorkester som sakta glider frampå en roddbåt. Efter föreställningen har du också möjlighet att åka gondol på sjön. Utanför grottorna finns en fin trädgård och ett litet akvarium.  

Grottorna i Artá

Detta är några av Mallorcas många spännande grottor, som ligger 7 kilometer från staden Artá med en fantastisk utsikt över havet. På en guidad tur i grottorna, som går nästan 500 meter in i klippan, får du bland annat se den stora Flaggsalen som ståtar med 45 meter höga stalaktiter. I en av grottorna hålls också en ljud- och ljusshow.

Torrent de Pareis

För dig som vill komma bort från stadslivet en stund rekommenderas en utflykt till Torrent de Pareis. Längst bort i Sa Calobra hittar du en liten strand och klippan Morro de la Vaca – Komulen – där en 200 meter lång tunnel leder vidare till Torrent de Pareis. Här skär utloppet från en ström en 40 meter bred klyfta mellan höga klippväggar. På sommaren, när flodbädden är torrlagd, kan du gå hela vägen till Escora. För att få den bästa upplevelsen rekommenderar vi att du gör det med en guide. Fågellivet är rikt och det finns stor chans att se de svarta gamarna som lever här.

Alfabiaträdgården

Alfabiaträdgården ståtar med praktfulla växter och sprudlande fontäner. Det finns också palmer, en damm med liljor och andra tropiska blommor i den arabiska trädgården, som bevarats som minne från den moriska högkulturen. Alfabiaträdgården ligger ungefär 17 kilometer utanför Palma på bergssträckan mot Sóller. Trädgården är öppen måndag till lördag från 9.30 till 18.30. Adress: C/Palma-Soller km. 17, Bunyola.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Mallorca, hitta och boka en resa till Mallorca eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Mallorca

Här hittar du våra bästa tips på de bästa stränderna, härligaste utflykterna, maten du inte får missa och mycket mer!

Se alla våra restips för Mallorca

Mallorca

  • Magiska stränder
  • Mysiga städer och byar
  • Härliga sevärdheter
Se alla resor till Mallorca

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här