Shopping på Mallorca

Shopping på Mallorca

Mallorca bjuder på utmärkta shoppingmöjligheter. Här hittar du både livliga marknader med lokalt producerade varor, mysiga gränder med småbutiker, moderna shoppingcenter och exklusiva klädmärkesbutiker. Missa inte att besöka Palma de Mallorca som är den perfekta shoppingstaden med det största utbudet på ön.

Shoppa loss i Palma

Shoppa loss i Palma

I storstaden Palma finns gott om shoppingmöjligheter. Mellan katedralen och Placa Major hittar du kända butiker som Zara, H&M och Mango. På Avenida Jaume III ligger varuhuset El Corte Inglés. I den gamla stadsdelen finns mysiga gränder med mindre butiker. Längs med Paseo Marítimo ställs det ibland upp små marknadsstånd kvällstid. Det som kallas centrum i Palma är området runt Placa España. Här finns ytterligare en El Corte Inglés och många välkända varumärken i mängder av butiker. Det går enkelt att ta sig med buss till Placa España från alla orter på ön.

Vill man ner till hamnområdet så stannar de flesta bussar nära katedralen ner mot vattnet. Kommer du till Palma med hyrbil så finns det parkeringsgarage i anslutning till alla de stora shoppingstråken. Parkering i Palma är relativt dyrt men längs Paseo Marítimo är det gratis att parkera på många platser. Butiker har normalt öppet från 10.00 till 20.00 måndag till lördag och stängt på söndagar. Några butiker har siesta mellan 13.00 och 17.00.

Shoppingcenter

Föredrar du att handla i ett stort shoppingcenter så har Porto Pi det mesta man kan tänka sig. Välkända butiker som Zara, Pull and Bear och Bershka finns här. I Porto Pi kan man också gå på bio, där det oftast visas minst en film på originalspråk. Man kan bowla, äta en bit mat eller gå på gym. Längst ner i centret finns den stora mataffären Carrefour där du hittar de flesta matvaror till ett bättre pris än i de mindre matbutikerna. Porto Pi ligger precis i utkanten av Palma om man kör längs vattnet mot Illetas/Palmanova. I anslutning finns ett stort parkeringshus där de första två timmarna är gratis. Butikerna har öppet mellan 10.00 och 22.00 måndag till lördag. Stängt på söndagar.

Gå på marknad!

Mallorca är verkligen marknadernas ö och varje dag kan du hitta en marknad någonstans på ön. I stort sett alla större byar har en egen marknadsdag. Utbudet varierar men det finns oftast allt från kläder och souvenirer till frukt och grönsaker. På marknaden i Inca kan du varje torsdag hitta fina lädervaror till bra priser. Mycket produceras lokalt och man kan också besöka flera av de fabriker som ligger runt omkring i området. Mallorcas äldsta och största marknad är den som hålls i Sineu på onsdagar. Här kan du köpa allt från hantverk till souvenirer och godis. I den gamla stadsdelen i Alcudia hålls det marknad på tisdagar och söndagar.

Pärlor från Mallorca

Mallorcapärlan sägs ha den tredje bästa kvaliteten efter äkta och odlade pärlor. Den framställs av fiskfjäll och är en populär souvenir att ta med sig hem. Majorica, som är den största producenten av pärlorna, har sin fabrik utanför Manacor. Majoricas pärlor finns även att köpa i flera butiker runt om på ön. De har också en outletbutik i shoppingcentret Porto Pi i utkanten av Palma. 

Handblåst glas

På Gordiola glasbruk får du som besökare chans att se glasblåsare i arbete. I det förstklassiga museet finns också en butik som säljer allt från billiga prydnadssaker till lyxiga ljuskronor. Glasbruket ligger utanför Alagaida. Museet och butiken har öppet kl. 9.00–19.00 måndag till lördag samt söndag kl. 9.00–13.30.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Mallorca, hitta och boka en resa till Mallorca eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Mallorca

Här hittar du våra bästa tips på de bästa stränderna, härligaste utflykterna, maten du inte får missa och mycket mer!

Se alla våra restips för Mallorca

Mallorca

  • Magiska stränder
  • Mysiga städer och byar
  • Härliga sevärdheter
Se alla resor till Mallorca

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här