Mer kanarisk mat
Potaje canario är en mustig kött- och grönsakssoppa i vilken det ofta ingår spaghetti, kål, ärter, morötter och olika köttbitar. Ett spännande kulinariskt äventyr som ryms i en sopptallrik!
Gofio är ytterligare en välkänd kanarisk egenhet. Det är rostat och grovt malet majs-, korn- eller vetemjöl som används på massvis av olika sätt. Till exempel att strös över en banan, som frukostflingor tillsammans med mjölk, till kvällsmåltiden blandad i en soppa eller som rent tillbehör och komplement i maten.
"Gamla kläder” smakar alldeles utmärkt! Ropa vieja betyder just gamla kläder, och är en utomordentligt läcker spansk gryträtt och en sann kulinarisk kullerbytta. Rätten tillagas av kött, kikärtor, paprika, lök, stekt potatis och en skvätt vin. Kanarierna äter traditionellt ropa vieja varje söndag.
Chopitos, calamares, pulpo frito… Kärt barn har många namn. Och Kanarieöarna är bläckfiskens förlovade rike. Här kan du prova på precis alla olika varianter av bläckfisk som finns att tillgå. Glöm eventuella tidigare erfarenheter av sega, friterade calamares. Detta är något helt annat.