Träning på Monte Feliz

Monte Feliz är ett nytt sporthotell med fokus på en aktiv semester för hela familjen. Anläggningen passar alla som har ett träningsintresse och alla tränar på egen nivå. Här tränar motionärer, elitmotionärer och proffs för sitt välmående, sitt nästa lopp eller nästa tävling. Hotellet är utvecklat av Apollo Sports och hotellets faciliteter är byggda för att ta emot motionärer och elitaktiva på alla nivåer. Välkomna till vårt nya sportparadis, ung som gammal. 


Mer om träningen på Monte Feliz  

Här kan läsa mer om sport- och träningsutbudet på Monte Feliz.

Exempelprogram

Gym

Gymmet är fyllt med löpband, roddmaskiner, styrkemaskiner, Ski Erg och frivikter med en stor yta för övningar och stretch. Gymmet är luftkonditionerat och rymligt.  
Gymmet är utrustat enligt Svenska Olympiska Kommitténs krav på olympisk träningsstandard och är öppet dagligen kl. 07.00-22.00.

Åldersgräns i gymmet är 16 år för att få träna på egen hand. Tillsammans med målsman mellan 12-15 år. 

 

Skissbilder av det nybyggda gymmet på Monte Feliz: 

 

 

 

Padel

Padel & tennis

Tre nybyggda padelbanor och en tennisbana samt möjlighet till lektioner för både vuxna och barn. För tennis är underlaget hardcourt. Tider/banhyra bokas i sportbokningen liksom hyra av utrustning som rack och bollar. 

Vill du lära dig mer om padel? Läs mer här.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WOD Box

WOD Boxen är ett utomhusgym, anpassad för crossfit-träning, funktionell träning i grupp och andra träningsformer för de som vill träna ute i friska luften, men med tak över huvudet. Här tränar vi både muskler, hjärta och lungor. En underbar plats om du gillar att ta ut dig det lilla extra. WOD står för ”workout of the day”. 
 

 

 

 

 

Vattensport

Windsurf, SUP och Kajak mot avgift.

  

 

 

 

Cykling

Gran Canaria är ett paradis för cyklister, både på asfalt, grusväg och stig. Ett nybyggt cykelcenter ligger i anslutning till receptionen och drivs av Free Motion, bäst på ön när det kommer till allt på två hjul. Landsvägscyklar och MTBs finns att hyra på plats och vi erbjuder guidade turer varje vecka. Medtag egna skor och pedaler för bästa komfort. (SPD).  Hjälm är obligatoriskt och ingår i cykelhyran. Det går också bra att ta med egen cykel. Förboka din cykeltransport med flygbolaget samt glöm inte addera cykeltransfer på bussen direkt i din bokning. Alla rekommenderade rundor är testade av proffs. 

Åldersgräns för de arrangerade turerna är 16 år.  

 

 

Gruppträning

På Monte Feliz finns flera ytor för gruppträning. En stor rosa plattform (utomhus) för tysta klasser samt en multicourt (utomhus) för gruppträning/träningspass under bar himmel. Vid den rosa plattformen kör vi ledarledda stretchklasser liksom morgonens yoga. På multicourten körs det ledarledda gruppträningspass till musik.  

Längre upp på sidan kan du se tider och pass. Vi reserverar oss för eventuella justeringar i programmet. 
Åldersgräns för gruppträning är 16 år. Tillsammans med målsman från 12 år.  

Beachvolleybollplan. Här spelar vi både på schemalagda tider liksom spontanspelar mot andra gäster på hotellet. 

 

 

 

 

 

Löpning

Området erbjuder platt löpning på asfalt eller bergiga vägar och stigar med många höjdmeter. Här finns även möjligheter till asfaltslöpning, backintervaller eller löpning längs strandpromenaden. Vi erbjuder Strava-kartor för löpning och olika löprundor på grus, asfalt och runt hotellområdet.  

 

 

Triathlon

Gran Canaria erbjuder perfekta faciliteteter och miljöer för dig som tränar triathlon. Vi välkomnar nyfikna, nya eller vana triathleter att träna på Monte Feliz – powered by Playitas. Representanter från sporten finns på plats i vinter, och simträning, cykel och löpning finns på sportprogrammet varje vecka. Det är även lätt att ta med sig egen utrustning, eller hyra en landsvägscykel i vårt cykelcenter. 

 

  

 

Simning

Vill du öva på crawlen eller utveckla dina simkunskaper finns en uppvärmd 25-meterspool i närområdet.  För privatpersoner bokas banor på plats. Grupper måste förboka banorna. Det finns även fina möjligheter till öppetvattensimning i kristallklart vatten.  

 

 

 

 

Indoor Cycling

Indoor cycling

Ett rum för att köra intervallpass på Intelligent Cycling eller andra pass. Vi erbjuder flera pass i veckan på inomhuscykel med extra svettpärlor. 

 

 

 

 

 

Sportbokningen

Här bokar du tennisbanor, cyklar eller köper plaggen som du glömde ta med dig. 

 

Övriga aktiviteter i området

Gokart (mot avgift)
Airsoft Park (mot avgift)

 

 

 

 

Åldersgränser

Sport Åldersgräns Kommentar
Sociala aktiviteter/sporter Anpassad Anpassas efter hotellets gäster så att det blir ett varierat utbud för både barn och vuxna.
Cykelaktiviteter 18 år 12-17 år i sällskap av ansvarig vuxen.
WOD Box 16 år  
Gym 15 år Från 12 år i sällskap av ansvarig vuxen.
Gruppträning med utrustning & Indoor cycling 16 år 12-15 år i sällskap av ansvarig vuxen.
Gruppträning utan utrustning 13 år Yngre barn i sällskap av ansvarig vuxen.
Tennis & Padel 15 år 12-14 år i sällskap av ansvarig vuxen vid gruppträning. Ingen åldersgräns i egen grupp. 
Kajak & Stand Up Padel (SUP) 15 år 8-14 år i sällskap av ansvarig vuxen. Simkunnighet är ett krav.
Simkurser (crawl/open water swimming) 15 år Från 12 år i sällskap med ansvarig vuxen, simkunnighet är ett måste

Sports Inclusive

Sports Inclusive på Monte Feliz innebär att ett brett utbud av sport och träning är inkluderat i resans pris. Precis som på våra Powered by Playitas-hotell är filosofin att alla som vill ska kunna träna fritt, testa nya sporter och dela träningsglädjen, utan att behöva tänka på extra kostnader. Läs mer om träning och aktiviteter som ingår i Sports Inclusive på Monte Feliz.

Ingår i Sports Inclusive

 • Gruppträning & ledarledda träningspass
 • Gym av hög standard
 • Utomhusgym (WOD box/crossfit box)
 • Yoga
 • Multicourt (gruppträning, basket, fotboll)
 • Öppet vattensimning (på egen hand) 
 • Löpning (joggingrundor, kartor, m.m.) 
 • Indoor cycling 
 • Basket och fotboll (5-manna) 
 • Beach volley 

Mot avgift

 • Cykling (landsväg, MTB) – Förbokas och bokas på plats 
 • Dykning 
 • Vattensport (windsurf, SUP, Kajak)  
 • Simträning (mot förfrågan) 
 • Padel (banhyra, utrustning & PT) 
 • Tennis (banhyra & utrustning) 
 • Personlig träning

Se prislista

Boka träningsresa, gruppresa eller läger

Monte Feliz är ett utmärkt hotell för dig som vill träna och toppa formen. Boka din träningsresa, träningsläger, löparresa, klubbresa, kompisgäng eller träningscenter. Är du en person med stort socialt nätverk kan du Bli din egen researrangör. Önskar du hjälp med din bokning eller har frågor är du välkommen att höra av dig till oss:

Telefon: 0771-37 37 37 
Allmänna frågor: [email protected]
Boka gruppresa: [email protected]

För bokningsförfrågningar via mejl ange kontaktuppgifter, namn och ålder.