Tapas - en spansk klassiker
Tapas bara måste man äta under semestern på Solkusten. Längs hela solkusten finns massvis med traditionella tapasbarer och vårt tips är att besöka de tapasrestauranger där lokalbefolkningen äter. Här är några av våra favoriter som du kan hitta på menyn.
Gambas al ajillo – vitlöksräkor
Alcachofas aliñadas – marinerade kronärtskockor
Tortilla de patatas – spansk potatisomelett
Croquetas – kroketter av skinka, fisk, grönsaker eller kyckling
Chipirones – små friterade bläckfiskar
Pimientos de padrón – små gröna paprikor stekta i olivolja
Patatas bravas – friterad potatis med chili- och vitlökssås
Dátiles con bacon – baconinlindade stekta dadlar
Pescaditos – pyttesmå friterade fiskar
Paella
Spaniens nationalrätten paella är en smakupplevelse du inte får missa! Rätten har fått sitt namn efter den stora stekpanna den tillagas i. Den består av ris smaksatt med saffran, ärtor, paprika och kryddor. Det finns flera olika varianter av paella men den klassiska innehåller kanin, fläskkött, korv, fisk och skaldjur. En äkta paella tar runt 20 minuter att tillaga och det krävs mycket kärlek och goda och färska råvaror för att uppnå bästa resultat. När paellan serveras är det en riktig fröjd för ögat.
Vill du ha fler mattips inför din resa till solkusten? Läs mer om matkulturen i Malaga här!