
Spanska specialiteter
Förutom fantastiska stränder, historiska städer, mysiga byar och härliga utflykter kan Spanien stoltsera med sin fantastiska matkultur! Åk på en smakresa till Costa del Sol, här väntar traditionella tapas och givetvis klassisk paella. Här listar vi några av våra absoluta tapasfavoriter och spanska specialiteter.
Tapas - en spansk klassiker
Tapas bara måste man äta under semestern på Solkusten. Längs hela solkusten finns massvis med traditionella tapasbarer och vårt tips är att besöka de tapasrestauranger där lokalbefolkningen äter. Här är några av våra favoriter som du kan hitta på menyn. Gambas al ajillo – vitlöksräkor Alcachofas aliñadas – marinerade kronärtskockor Tortilla de patatas – spansk potatisomelett Croquetas – kroketter av skinka, fisk, grönsaker eller kyckling Chipirones – små friterade bläckfiskar Pimientos de padrón – små gröna paprikor stekta i olivolja Patatas bravas – friterad potatis med chili- och vitlökssås Dátiles con bacon – baconinlindade stekta dadlar Pescaditos – pyttesmå friterade fiskar

Paella
Spaniens nationalrätten paella är en smakupplevelse du inte får missa! Rätten har fått sitt namn efter den stora stekpanna den tillagas i. Den består av ris smaksatt med saffran, ärtor, paprika och kryddor. Det finns flera olika varianter av paella men den klassiska innehåller kanin, fläskkött, korv, fisk och skaldjur. En äkta paella tar runt 20 minuter att tillaga och det krävs mycket kärlek och goda och färska råvaror för att uppnå bästa resultat. När paellan serveras är det en riktig fröjd för ögat.
Vill du ha fler mattips inför din resa till solkusten? Läs mer om matkulturen i Malaga här!
Tips & Inspiration
Se alla våra restips för Costa del Sol, hitta och boka en resa till Costa del Sol eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.