En härligt vit sandstrand med palmer på Seychellerna

Seychellernas bästa stränder

Längtar du till paradisstränder med turkost, kristallklart vatten och natursköna vyer? Då borde Seychellerna definitivt finnas med på din bucket-list! På Seychellerna finns det runt 80 olika stränder, här hittar du allt ifrån natursköna stränder med häftiga granitformationer till stränder omgivna av korallrev - perfekt för den som vill ha en snorklingsupplevelse utöver det vanliga! Här listar vi några av våra favoritstränder på Seychellerna. 

Anse Lazio, Praslin Island Anse Lazio, Praslin

Anse Lazio, Praslin

Med sin härligt breda sandstrand och fantastiska vatten är Anse Lazio en av de bästa stränderna på ön Praslin. Stranden passar dessutom perfekt för barnfamiljer då vattnet är relativt grunt och bjuder in till härlig snorkling. Har ni tur kan ni även få syn på havssköldpaddor! 

Anse Georgette, Praslin

Omgiven av fantastisk grönska med sitt lugna kristallklara turkosa vatten och vita sandstrand är Anse Georgette perfekt både för snorkling och avkoppling. Trots att Seychellerna är ett populärt resmål har Anse Georgette lyckats behålla sin orörda charm och passar perfekt för er som vill slippa trängas på stranden. Ett besök här är ett måste när du besöker ön Praslin, när du väl är här kommer du att förstå varför. 

Anse La Blague, Praslin

På sydöstra Praslin ligger denna vackra paradisstrand med vacker vit sand och turkost vatten. Här kan du njuta av en härlig dag på stranden omgiven av skön grönska och med utsikt över öarna Grande och Petite Soeur. När det är lågvatten är vattnet relativt lugnt och dessutom skyddat av ett korallrev, vilket gör att det passar perfekt för en snorklingstur. 

Anse Major, Mahé Anse Major, Mahé

Anse Major, Mahé

Omgiven av kokospalmer med härligt turkost vatten och vit sandstrand är Anse Major en av de absolut vackraste stränderna på Seychellernas huvudö Mahé. Denna fantastiska strand ligger en bra bit från både vägar och hotell, hit tar du dig antingen via en båttur från Beau Vallon eller byn Bel Ombre, alternativt kan du välja att ta bussen till Bel Ombre och sedan vandra till stranden genom en storslagen natur med fantastiska vyer. Oavsett hur du väljer att ta dig dit kommer du inte att ångra dig! 

Beau Vallon, Mahé

På en av Seychellernas populäraste stränder både bland turister och lokalinvånare möts du av en lång härlig sandstrand med turkost vatten. Här erbjuds dessutom mängder av aktiviteter som bland annat uthyrning av vattenskoter, surfbrädor och båtutflykter för den som vill göra mer än att slappa på stranden. Här kan du utan tvekan spendera en heldag både med avkoppling och aktiviteter - stannar du lite längre kan du dessutom njuta av en fantastiskt vacker solnedgång. 

Anse Royale, Mahé

Stranden Anse Royale som delar namn med den lilla staden som ligger i anslutning till stranden är en av de populäraste stränderna på huvudön Mahé, här är vattnet generellt sätt lugnt och passar perfekt för en härlig sim- eller snorklingstur! Här erbjuds förutom en härlig dag vid stranden också flera restauranger och butiker, i några av butikerna kan du dessutom hyra snorkling och dykningsutrustning. Trots att stranden är populär både bland turister och lokalinvånare finns det gott om plats för alla att njuta av en härlig dag på stranden. 

Anse Source d'Argent, La Digue Anse Source d'Argent, La Digue

Anse Source d'Argent, La Digue

Den världsberömda stranden Anse Source d'Argent på ön La Digue är inte bara en av de mest fotograferade stränderna i världen utan anses också vara en av världens finaste stränder. Med sitt grunda kristallklara vatten och vita sandstrand som kantas av spektakulära granitformationer är det inte svårt att förstå varför. 

Petite Anse, La Digue

En fantastiskt vacker paradisstrand med kristallklart vatten och en härligt vit sandstrand som som du måste besöka när du är på La Digue. Hit tar du dig på 15 minuter till fots från systerstranden Grande Petite, promenaden bidrar till att färre turister tar sig hit jämfört med andra populära stränder på ön. Promenaden är väl värt mödan för att få spendera en dag på en relativt orörd paradisstrand!  

La Passe, Silhouette Island

Besök paradisstranden La Passe på den orörda ön Silhouette Island. Här väntar en lång, härlig sandstrand i vackra omgivningar med frodig grönska och vajande palmer. Här kan du spendera dagen i solstolen med en bra bok eller varför inte snorkla och utforska livet under vattenytan i det kristallklara havet? 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Seychellerna, hitta och boka en resa till Seychellerna eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Seychellerna

Här hittar du våra bästa tips på de absolut finaste stränderna, bästa naturupplevelserna, härliga exotiska smaker och mycket mer!

Seychellerna

  • Natur som taget från Edens lustgård 
  • Magiska stränder
  • Härliga aktiviteter
Se alla resor till Seychellerna

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här