Sköldpadda i havet utanför La Digue

Aktiviteter på Seychellerna

Seychellerna är det perfekta resmålet för dig som vill kombinera sol och bad med härliga aktiviteter! Här finns mycket mer än fantastiska stränder bland annat högklassig snorkling och dykning, liksom natursköna och härliga golfupplevelser - eller varför inte passa på att testa djuphavsfiske på semestern?  

Golf på Seychellerna Golfbanan Lemuria på ön Praslin

Golf på Seychellerna

När du hör Seychellerna är golf kanske inte det första du tänker på, men här finns faktiskt två golfbanor - perfekt för dig som vill dämpa golfabstinensen under din semester! Den ena, lite enklare banan Reef Golf Club som du hittar på huvudön Mahé, består av 9 hål i vackra tropiska omgivningar. 

På ön Praslin med storslagen utsikt över fantastiska stränder och tropisk natur ligger den vackra golfbanan Lemuria, här kan du välja att bo på hotell Constance Lemura Resort, om du bor på hotellet ingår green fee men alla är välkomna att gå en runda. Golfbanan består av 18 hål där inget slår utsikten som hål nummer 15 bjuder på, utslagsplatsen ligger på ett berg med en helt makalös utsikt som bara måste upplevas.    

St.Pierre Island utanför Praslin Ön St.Pierre utanför Praslin är populär för snorkling och dykning

Dykning och snorkling

Med sitt kristallklara vatten och sina fantastiska korallrev är Seychellerna verkligen perfekt för den som älskar att snorkla. Du kan spana på vackra fiskar som clownfisken och lejonfisken, napoleonfisken och papegojfisken i sitt naturliga habitat. En av de absolut bästa stränderna för snorkling på Seychellerna är Anse Source d'Argent. De allra bästa månaderna för snorkling och dykning är mars, april, maj, september, oktober och november – då vattnet är som lugnast. Över hela Seychellerna finns arrangörer av snorklingsutflykter, annars är du välkommen att hoppa i vart och bäst du vill.

Dykning på Seychellerna passar såväl nybörjaren som den erfarne då vattendjupet varierar mellan 8 och 30 meter och med sina korallrev bjuder på magiska upplevelser. De bästa platserna för dykning ligger inom de populäraste öarna Mahé, Praslin och La Digue, det är även här de flesta dykningscenter finns. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Seychellerna, hitta och boka en resa till Seychellerna eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Seychellerna

Här hittar du våra bästa tips på de absolut finaste stränderna, bästa naturupplevelserna, härliga exotiska smaker och mycket mer!

Seychellerna

  • Natur som taget från Edens lustgård 
  • Magiska stränder
  • Härliga aktiviteter
Se alla resor till Seychellerna

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här