Fakta om Seychellerna

Tidsskillnad:

Svensk tid +3 timmar vintertid, +2 timmar sommartid.

Språk:

Huvudspråket är engelska och franska, men det talas även kreol som har många låneord från franskan.

Valuta:

Valutan är Seychellerna Rupee (SCR). Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Pass och visuminformation:

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under hela vistelsen på Seychellerna. Inget visum krävs. Om du anländer till Seychellerna från ett gula febern-drabbat område krävs ett så kallat gult kort med giltig gula febern vaccination. För mer information hänvisar vi till Seychellernas ambassad på telefon 08-765 92 91.

Elektricitet:

220-240 V. Adapter behövs då uttagen är av engelsk typ med tre stift.

Transfer:

Transfer från Seychellernas internationella flygplats (SEZ) till centrala Mahé tar ungefär 30-45 minuter med buss. Ska du till Praslin, La Digue eller Silhouette Island är det buss- och båt-transfer. Färja från Mahé till Praslin tar ca 1 timme. Färja från Mahé till La Digue tar ca 1,5 timme. Färja från Mahé till Silhoutte Island tar ca 45 minuter. Väntetider kan förekomma både vi ankomst och avresa.

Observera att övernattningar kan förekomma.

Stränder:

Det finns runt 80 stränder på Seychellerna och de flesta ser ut som tagna ur ett paradis. De mest populära är Anse Lazio på Praslin och Petit Anse på La Digue. Anse La Blague och Anse Royale är två andra välbesökta stränder.

Kommunikationer:

Mellan öarna går det båtar. På själva öarna tar du dig lätt fram med buss, cykel eller taxi.

Aktiviteter:

Seychellerna är ett paradis för dig som vill prova på att dyka och snorkla. Här finns även möjligheter att prova på djuphavsfiske, vandra och besöka i nationalparker. Läs mer under rubriken Restips.