Strand på Cozumel i Mexiko

Mexikos finaste stränder

Mexikos drömlika stränder karaktäriseras av kritvit finkornig sand, turkosblått vatten och vajande palmer. Paradisstränderna i Tulum, Playa del Carmen och Isla Holbox är bara några få exempel på var du kan njuta av avkopplande dagar på din semester.

Strand i Tulum, Mexiko - restips på Apollo.se

Världens vackraste strand?

Ja, många världsresenärer hävdar faktiskt att stranden Paraíso i Tulum är den vackraste de sett. Kritvit sand och klarblått vatten gör den åtminstone till ett underbart utflyktsmål, väl värt ett besök. Slå dig ner i en hängmatta mellan två palmer och bara njut av att vara på semester! Det är lätt och smidigt att ta sig hit på egen hand. 

Sand mellan tårna på Mamitas

Mamitas är en av de allra finaste stränderna i Playa del Carmen. Här finns också en populär strandbar med samma namn. På Mamitas arrangeras ofta festivaler och konserter och här är god stämning både dag och natt.

Isla Holbox

En typisk liten karibisk ö med totalt avslappnad stämning. Här är gatorna av vit sand och bilarna lätträknade. Istället får du kanske se en flamingo eller pelikan. Ön ligger nordväst om Cancún och du tar dig hit med flyg från Cancún eller Playa del Carmen eller med båt från Cancún. 

Strand i Playa del Carmen, Mexico

Turistorten Cancún

Cancún grundades så sent som 1970 men har sedan dess vuxit till en av de mest populära turistorterna i hela världen. Den så kallade hotellzonen i Cancún liknas ofta vid Miami i Florida och precis som Miami bjuder staden på en helt fantastisk kritvit sandstrand och turkost vatten. 

Speed boat till paradiset

Isla Contoy är en liten orörd paradisö utanför kusten norr om Cancún med ett rikt djurliv. Om du är intresserad av fåglar ska du absolut ta dig hit, ön är full av fascinerande fåglar och färger. Med speed boat hinner du även med ett besök på den närliggande ön Isla Mujeres.


Tips & inspiration

Välj mellan en mängd resmål - kombinera sol och bad med storstad, shopping, nöjen och kultur.

Boka vinterns drömsemester

Drömsemestrar med Apollo i vinter – välj bland flera resmål, såsom Maldiverna, Mauritius eller Seychellerna. 

Weekendresor

När du bokar en weekendresa väljer du själv reslängd, flyg och noggrant utvalda hotell i ett smidigt paket. Vi samarbetar med över 400 flygbolag och tusentals hotell världen över.

Se alla weekendresor

Billiga flygbiljetter världen runt

Hitta billiga flygbiljetter från en mängd avreseflygplatser i Sverige.

Hitta och boka flygbiljetter