Restips i Langkawi

Restips i Langkawi

Langkawi består av 99 paradisöar med långsträckta stränder, vajande palmer och vackra badorter omgiven av tropisk regnskog. Öarna är verkligen unika med sina många naturupplevelser, solnedgångskryssningar, jetski, djungel ziplineing och världens brantaste linbana. Och bäst av allt – skattefri shopping över hela ön!

Cenang Beach

Stranden Cenang Beach är milslång och här måste du bara slänga av dina flipflops och springa rakt ut i det vackra vattnet. Längs stranden finns strandbarer, restauranger och olika vattensporter. I slutet av stranden kan du skymta stadslivet och neonljus på natten – det är här som alla backpackers hänger.

Pantai Tengah Beach

Pantai Tengah Beach är en förlängning av Cenang Beach, men klipporna skiljer de två stränderna från varandra. På denna klippa hittar du en charmig restaurang med härlig utsikt med det passande namnet, The Cliff. Stranden är 700 meter lång med eleganta palmer som sträcker sig mot solen. Här är det tystare än på grannstranden och nästan tomt på turister.

Cenang beach i Langkawi

Pentai Kok Beach

Denna strand ligger på västkusten och är otroligt vacker. Området är frodigt, sanden kritvit och vattnet kristallklart. Härifrån är det ett kort avstånd till aktivitetsön 101 Island, och det går ständigt taxibåtar fram och tillbaka.

Skybridge i Langkawi

101 Island

Om du vill ha lite mer fart och nöje, eller reser med barn eller tonåringar, så ska du ta en taxibåt till 101 Island precis utanför det stora hotellet “The Danna”. Detta är två konstgjorda öar med strandbarer, vattenskoter, hängmattor, bananbåtar och grill vid solnedgången. Det blir ofta strandfest här på kvällarna.

Zipline

Häng med på “Umgawa Legendary Adventure”, en ungefär två timmar lång zipline-resa djupt in i regnskogen. Här svingar du från ställe till ställe bland trädtoppar, vattenfall och apor. En riktigt unik, fartfylld och lärorik upplevelse. De kunniga instruktörerna berättar ivrigt om exotiska växter, frukt och djur när du stöter på något intressant. Den längsta av de 12 zipline-banorna är nästan 200 meter lång och det vackraste är när du passerar Seven Wells Waterfall på 80 meters höjd!

Langkawi Skycab & Skybridge

Hoppa på en av världens brantaste gondolbanor som tar dig till toppen av berget Machinchang – 708 meter över havet. Här får du en fantastisk 360-graders utsikt över hela Langkawi. Om du vill göra upplevelsen ännu mer unik bör du boka en glasbottengondol. Det finns två stopp på vägen upp, hoppa inte av vid det första, utan följ med högst upp på toppen. Det kan vara lite kö till gondolen, och det är ingen idé att spendera tid vid mellanlandningen, när utsikten och upplevelsen är mycket bättre på toppen. Om du reser under högsäsong eller vill undvika kö kan du passa på och köpa en snabbkö-biljett.

Från toppen kan du gå i trappan eller ta en liten bergsstig ner till “Sky Bridge”, som också är ett landmärke. Bron utsågs till världens mest spektakulära gångväg 2013 och är ett populärt fotostopp för turister. Ingången till gondolbanorna är också en stor marknadshall under bar himmel med shopping, restauranger, 6D-film, simulatorer, 3D-konstmuseum och mycket mer. Här kan du spendera en hel dag full med nöje!

Läs mer om Langkawi.